08 Eylül 2015 06:16

Iğdır'da polis minibüsüne bombalı saldırı: 13 polis yaşamını yitirdi

Iğdır’ın Aralık ilçesinde Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli olan polislere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 13 polis yaşamını yitirdi.

Paylaş

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polislerin bulunduğu servis aracına yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu minibüs tamamen tahrip olurken, 15 kişi kapasiteli minibüste bulunan ve aralarında bir başkomiserin de bulunduğu 13 polis yaşamını yitirdi, 1 polis ise ağır yaralandı.

Saldırının yapıldığı bölge özel harekat ve askerler tarafından tamamen ablukaya alınırken, Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na yönelik bölgesine ise çok sayıda Kobra tipi helikopterin sevk edildiği ve bölgeyi bombaladığı belirtildi.

Yaşamını yitiren 13 Emniyet görevlisinden 12'sinin kimlikleri açıklandı. Polislerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş), Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak), polis memurları Fehmi Şahin (Aydın - Nazilli), Ali Koç (Ankara), Haluk Varlı (Van), Burak Zor (Gümüşhane), Yalçın Talık (Osmaniye), Yaşar Doğancay (Bolu), Hasan Eser (Denizli), İbrahim Derindere (Adana), Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat)

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Iğdır Valisi Davut Haner tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"8 Eylül günü saat 08.45- 09.00 sıralarında Iğdır- Aralık yolu Çamurlu Köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı iki adet zırhlı araca bombalı saldırı yapılmıştır. Yapılan saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olmuş, 1 Özel Harekat Polis Memuru ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve Ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır Halkı adına Merhumlara Allahtan Rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HPG 20 gümrük memurunu serbest bıraktı

SONRAKİ HABER

Aydın Çubukçu: Demokrasi güçleri 1 Kasım’da daha fazla kenetlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...