07 Eylül 2015 13:03

'400 Vekil istemesi utanç verici'

Barış Bloku Eş Sözcüsü Gençay Gürsoy: Bu acı olay sırasında Cumhurbaşkanının hala 400 milletvekili söylemiyle kendi geleceği endişesi dile getirmesi utanç verici bir tabloyu karşımıza çıkarıyor.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Evrensel'e konuşan Barış Bloku Eş Sözcüsü Gençay Gürsoy, “Asker olsun gerilla olsun bu ölümlerin artması Türkiye’nin iç savaşa doğru sürüklenme hızını arttırıyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu acı olay sırasında Cumhurbaşkanının hala 400 milletvekili söylemiyle kendi geleceği endişesi dile getirmesi utanç verici bir tabloyu karşımıza çıkarıyor. İnsanlar, gençler ölürken başka seçim hesapları siyasi adaba da sığmaz, insani değerlerle de çelişir. Bize düşen görev hangi taraftan gelirse gelsin şiddet eylemlerine son verme konusundaki taleplerimizi yükseltmek tekrarlamak. Ellerin tetikten çekilmesini ve yeniden çatışmasız dönemine girmesini sağlayacak adımların atılmasını talep etmek olmalı”

'BAŞKANLIĞI YAKALAMAYINCA SAVAŞ AÇTI'

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Ne 400 vekil vereceğiz ne de gençlerimizin ölümüne seyirci kalacağız. Barışı kazanacağız” dedi. “Gençlerimizin kanı üzerinden başkanlık hayallerini gerçekleştirme arzusundalar. Çözüm süreci adı altında yürüttükleri çabadan kendilerini başkan yapacak oy oranını yakalayamadıklarından dolayı savaş stratejisini geliştirerek mutlak iktidarlarını koruyarak başkanlık amaçlıyorlar” diyen Taş, “Bu savaşın kaynağı belli, zaten itiraf ediyorlar. Seçim bittikten sonra hem Yalçın Akdoğan’ın ve hem diğer milletvekillerin açıklamalarına bakıldığında her şey ortada. Gençlerin niye hayatlarını kaybettiği ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu. 

'BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI ÖLÜYOR'

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Bu ülke 400 vekili neden versin Cumhurbaşkanına?” diyerek bu ülkede yaşayan yurttaşların hangi partiye oy vereceklerini kendi iradeleriyle beyan edebileceklerini söyledi. “Cumhurbaşkanının ağzından düşürmediği halk iradesi böyle bir şey” diyen Özgen, “Halk Cumhurbaşkanının söylemlerini kabul etmeyebilir. Otoriter ve yeni rejim politikaları halk tarafından onaylanmamıştır. Her şeyden önce bunun anlaşılması lazım. Erdoğan’ın istediği sayı bu ülkeyi başka bir mecraya götürmek için. Bu oyları elde edemeyenler yüzünden çatışma ve savaş politikalarıyla bu ülkede bütün çocuklar öldürülüyor. Bu ülkede ölen çocuklar, Cumhurbaşkanının kendisi için kurmak istediği rejimden daha değerlidir” şeklinde konuştu. 

'SİLAHLAR SUSSUN'

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da “Dün barış mitinginde de ifade ettik; bu ülkede savaş öyle ya da böyle durdurulmalıdır. Suruç’tan beri gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse AKP’nin sözcülerinin sözleri bu ülkede ölümün sayısını arttırıyor. Biz bu ülkede silahların susmasını, her ne nedenle olursa olsun insanların ölmemesi için silahların susmasını her ortamda ifade ediyoruz. Barışın sesini yükseltmek için hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay Dağlıca’da 16 Askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Binlerce çiftçi Brüksel’i işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...