07 Eylül 2015 11:53

Hürriyet saldırısına gazeteci örgütlerinden tepki

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuk olduğu bir televizyon programında söylediği sözleri tweet olarak atan Hürriyet gazetesine önceki gece AKP’li bir grubun saldırması tepkilere neden oldu. Gazeteci örgütleri tepki gösterdi. 

‘BASAN DEĞİL BASIN KAZANACAK’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yaptığı yazılı açıklamayla ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harekete geçirdiği bir grubun, Hürriyet’e yönelik saldırısını lanetliyoruz’ dedi. ‘Erdoğan’ın medyayı sistematik olarak hedef göstermesi sonucu yaşanan bu olay, tehlikeli bir gidişin habercisidir’ sözlerine yer verilen açıklamanın devamı şöyle: “Seçim stratejisini çatışma, kutuplaşma ve gerginlik üzerine kurduğu anlaşılan Saray, şiddetle arasına mesafe koymalıdır. Türkiye halkının siyasilerden beklentisi medyayı değil silahları susturmasıdır.”

‘SALDIRI HEDEF GÖSTERMENİN SONUCU’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. TGC açıklamasında görüşler yer aldı: “Düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri Türkiye’de basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. Son olarak dün gece yarısı Hürriyet gazetesi önünde toplanan bir grup tekbir getirerek Hürriyet gazetesini tehdit etmiş, taşlı, sopalı saldırıda bulunmuştur.
Gazetecileri ve gazeteleri korumak devletin bir başka deyimle iktidarın sorumluluğudur. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek de mümkün değildir.

Cumhurbaşkanının ve geçici iktidarın her türlü sorunun kaynağını gazetecilerde araması toplumsal barışın bozulması için tehlikeli bir yol açmıştır. Kısa zamanda bu yoldan dönülmesini bekliyoruz. Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Hürriyet Gazetesine ve çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik saldırıyı yapanlara karşı bugüne kadar sürdürülen ‘cezasızlık’ tavrının bu son olayda artık uygulanmayacağını umuyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ‘bağımsız ve bağlantısız’ basının bu tür baskılardan yılmayacağını, kamuoyunun özgürce gerçekleşmesi için uğraş vermeye devam edeceğini hatırlatır ve geçici iktidarla parlamentoyu sorumlu davranmaya davet eder.”

TGF: SALDIRI ORGANİZE

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca imzasıyla yapılan açıklamada “Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kınıyoruz” dendi. Açıklama şöyle devam etti: “Anlaşılıyor ki bu saldırı organizedir ve belli merkezlerden planlı olarak yapılmıştır. Basın özgürlüğü açısından bir anlamda pranga altında olan medya, aynı zamanda tehdit altındadır da. Bu saldırı, kendisi gibi düşünmeyenlerin basına karşı körükledikleri kin ve nefretin hangi boyutlara varabileceğini açıkça göstermiştir. Hürriyet’e yapılan saldırı bu anlamda korkunçtur ve herkesin aklını başına alması için de büyük bir uyarıdır. Hangi nedenle olursa olsun zorbalık kabul edilemez. TGF olarak Hürriyet’teki meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, saldırganların yakalanıp cezalandırılmasını talep ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

Sivil heyet, Dağlıca'daki asker cenazelerini aldı

SONRAKİ HABER

Vice News muhabirleri sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...