06 Eylül 2015 20:06

Cizre'de bir çocuk daha katledildi

Paylaş

Cizre’de Cudi Mahallesi'nde tepelere yerleştirilen zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu 13 yaşındaki Cemile Çağırga adlı çocuk yaşamını yitirdi. Mahallelerde artan polis saldırılarında çok sayıda yurttaşın yaralandığı ancak polis engelinden kaynaklı hastanelere kaldırılamadığı belirtildi. 

İki gündür sokağa çıkma yasağının olduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde tepelere konuşlandırılan zırhlı araçlardan mahallelere ateş açılmaya devam ediliyor. Cudi Mahallesi'nin tepelerine yerleştirilen zırhlı araçlardan polisin açtığı ateş sonucu 13 yaşında Cemile Çağırga adlı çocuk yaşamını yitirdi. Polis ablukası ve engelinden kaynaklı Çağırga'nın da cenazesi diğer yaşamını yitiren yurttaşların cenazesi gibi evde bekletiliyor. 

YARALILARIN HASTANEYE KALDIRILMASINA POLİS ENGELİ 

Polis saldırısı sonucu Xusriya Camisi imamı olduğu öğrenilen bir yurttaşın da yaralandığı belirtildi. Nur Mahallesi'nde de saldırılar sonucu çok sayıda yaralının olduğu ifade edilirken, yaralılar arasında Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı'nın abisi Salih Çağlı'nın da olduğu kaydedildi. Yaralıların hastanelere kaldırılması için gelen ambulanslar yine polis engeline takıldı. 

Nur Mahallesi'ne girmek isteyen polis, Atatürk Lisesi'nin duvarlarını tanklarla yıkarken, yer yer mahalle içlerine araçlardan inen özel harekât polislerinin sızdığı bilgisi geldi. Yine Cudi Mahallesi'ne girmek isteyen polisleri gençlerin engel olduğu bildirildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Kültür’den Yeni Türkiye’ portreleri

SONRAKİ HABER

Hürriyet gazetesine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...