05 Eylül 2015 15:31

Genç balet Rusya yolunda

Paylaş

Ahmet ASLAN
İstanbul

ABD ve İtalya’da katıldığı bale yarışmalarında dereceler alan 17 yaşındaki Balet Ekin Deniz Akarslan, Rusya’daki dünyaca ünlü Vaganova Bale Akademisinde eğitim görmeye hak kazandı.
Vaganova Bale Akademisi için “Benim baleye adımımı attığım ilk andan beri hayalini kurduğum bir okul” diyen Akarslan, “Okulu kazanma sürecim tamamen spontane gelişti. Bu okulu kazanabileceiğimi düşünmüyordum bile ama hocamın desteği ile denedim ve oldu. İlk başta  kazandığıma inanamamıştım” diye konuştu. Kendisine örnek aldığı dansçıların bir çoğunun Vaganova Bale Akademisinden mezun olduğuna değinen Akarslan “Bu yüzden okulun benim için anlamı büyük” dedi.
Akarslan, bugüne dek dünya çapında bir çok başarıya imza attı. 2012 İstanbul Bale Yarışmasında “Genç Yetenekler” gecesinde sahne alan Akarslan, “Amerika’nın İndianapolis şehrinde düzenlenen Youth America Grand Prix bale yarışmasının yarı finallerinde klasik bale kategorisinde 1. olmayı başardım. Ardından İtalya’nın Spoleto kentinde düzenlenen Settimana Internazionale della Danza di Spoleto bale yarışmasında 2. oldum” ifadelerini kullandı. İtalya’daki yarışmanın ardından Zürih Dans Akademisinden burs aldığını belirten Akarslan,  “Daha sonra New York’ta finalleri yapılan  Youth America Grand Prix bale yarışmasında Bolshoi Bale Akademisi Yaz Okulu, Kanada Ulusal Balesi Okulu ve Münih Bale Akademisinden burs aldım” dedi.
17 yaşındaki Genç Balet Deniz Akarslan, en büyük temennisinin mezun olup dünya standartlarında bir dansçı olmak olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Bienalin film programı Modern’de

SONRAKİ HABER

Erkek denizatı ve insan hamileliği çok benzer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...