05 Eylül 2015 08:12

Amca Kurdi: Tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı

Bodrum’dan Yunanistan’a gitmeye çalışırken hayatlarını kaybeden Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin amcası Muhammed Kurdi, La Republika gazetesine konuştu. Amca Kurdi, 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedinin fotoğrafıyla ilgili olarak, 'Tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı' dedi.

Paylaş

İtalya'da yayımlanan La Republika gazetesi, Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmek isterken botlarının batması sonucu hayatlarını kaybeden Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin amcasıyla konuştu.

Almanya'da bir mülteci kampında kalan amca Muhammed Kurdi, 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedinin fotoğraflarının yayımlanmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Herkes Aylan'ın fotoğrafını görmeli, tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı. Biliyorum, şok edici. Ama yeğenlerimin ölümü boşa gitmesin diye o fotoğrafa tekrar tekrar bakmanız önemli. Öfkelenin ve onu her zaman hatırlayın." 

Kardeşinin ölen karısı ve iki çocuğuyla birlikte Almanya'ya gitmeyi amaçladığını anlatan Muhammed Kurdi, "Kanada'ya gitmek için izin almaya çalışmıştı ama başarılı olamadı çünkü ona izin vermediler. Sebebini bilmiyorum. O da bu yüzden benim gibi Avrupa'ya gelmeye karar vermişti" diye devam etti.

IŞİD'in Kobani'ye  girmesiyle Türkiye'ye kaçtıklarını anlatan Muhammed Kurdi, "Türkiye'de kalamazdık, çünkü Türk kurumları Kürtlere iyi davranmıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Obama ile Kral Selman’ın ‘derin’ görüşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...