05 Eylül 2015 06:54

CHP milletvekilleri, kaçırılan işçiler için Bağdat'a gitti

CHP milletvekilleri, Bağdat’ta inşaat çalışmaları sırasında kaçırılan Türkiyeli 18 işçinin kurtarılması için Irak'a gitti. Irak yetkilileriyle görüşeceklerini belirten milletvekilleri, her türlü imkanı seferber ederek, güzel haberlerle döneceklerini söyledi.

Paylaş

CHP’li Milletvekilleri Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan Irak'ta stadyum inşaatında çalışan ve üç gün önce şantiyeden kaçırılan Türkiyeli 18 işçinin kurtarılması için Bağdat’a gitti.

THY’ye ait tarifeli bir uçakla bu sabah saat 10.00’da İstanbul’dan Bağdat’a giden CHP heyetinden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Irak’a giderken Mahmut Tanal’ın ise ilerleyen saatlerde gideceği açıklandı.

Atatürk Havalimanı’nda Bağdat’a hareketinden önce gazetecilere bir açıklama yapan Milletvekillerinden Tahsin Tarhan Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları doğrultusunda Irak’a gittiklerini belirterek şunları söyledi: “Kaçırılan 18 işçimizin aileleri zor durumda, çok merak ediyorlar. İş için, aş için Irak’a gitmiş, emeği ile mücadele eden vatandaşlarımız için genel başkanımız bizleri görevlendirdi. Konuyla ilgili orada çalışmalar yürüteceğiz. Iraklı yetkililerle görüşeceğiz. Aynı zamanda şirket yetkilileriyle de görüşeceğiz. Hayırlı bir haber getirmek istiyoruz. Kaçıranlar konusunda henüz bir bilgi yok. Yerinde çalışma yaptıktan sonra sanırım belli olacak. Yanlış bilgi vermek istemiyoruz. Kalış süremiz de belli değil, oradaki duruma göre hareket edeceğiz.

'TELEFON YERİNE GİTMEYİ TERCİH ETTİK'
Ahmet Akın ise, “18 ailemizin gönlüne su serpebilmek için gidiyoruz. Orada bir dizi çalışmalar yapacağız. Konsoloslukla, şirket yetkilileriyle, Iraklı yetkililerle görüşeceğiz. O kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yerinde olayı araştırmaya ve vatandaşlarımızın yanında olmaya gidiyoruz. Elimizden her şeyi seferber etmek ve telefon yerine gidip yerinde görmek, bir şeyler yapabilmek için gidiyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel imzasıyla, Dışişleri Bakanlığına'na yazılan bilgilendirme yazısında Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın, işçilerle ilgili bilgi almak ve kurtarılmaları çalışmalarına katkıda bulunmak için görevlendirildikleri vurgulandı.

Bilindiği gibi Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr semtinde Türkiyeli 18 işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırılmıştı. Şantiyeye 15 araçlık konvoyla giren ve 5 askeri etkisiz hale getirdikten sonra stadyum inşaatında çalışan Nurol İnşaat firmasında çalışan 3 mühendis, 1 muhasebeci, 1 vinç operatörü ve 4 işçi ile birlikte şirketin taşeron firması olan ZBS Alfa Çelik çalışanları kaçırılmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış İnce, BirGün'deki görevinden ayrıldı

SONRAKİ HABER

Muş Bulanık'ta mahalleye polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...