4 Eylül 2015 18:53

İstanbul'a bağlı Büyükçekmece ilçesindeki sayılı yeşil alanlardan biri olan Albatros’ta ağaç katliamı yaşanıyor. CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin “Otopark Alanı” ilan ederek sattığı Albatros’ta yıkım için ağaçların çoğu kesildi. Büyükçekmece halkı, İstanbul’un sayılı yeşil alanlarından olan Albatros için dozerlere karşı direniyor.

2 YIL ÖNCE İPTAL ETMİŞTİ

Gezi direnişinden sonra, Albatros alanını, otel yapımı için satışa sunan Büyükçekmeçe Belediyesi tepki nedeniyle satışı iptal etmişti. İki yıl önce başlatılan proje kapsamında, halka açık kamu alanı olan Albatros yeniden satışa sunuldu..

Büyükçekmece’ deki ağaç yıkımını engelleyen vatandaşlardan Nazif Türkan, zabıta görevlileri ve belediye çalışanlarının dahi dozerlerin karşısında durmasına rağmen, CHP’li belediyenin yıkımdan vazgeçmediğini belirtti. Türkan, “Gezi Direnişi’nde CHP parti olarak vardı, şimdi kendi belediyesinde aynısını yapıyor. İkiyüzlü davranıyor” dedi. Türkan, CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ağaç kesimini engellemek isteyenleri, “Buradan çıkmazsanız, çevik kuvveti çağırır gözaltına aldırırım sizi” şeklinde tehdit ettiğini de ileri sürdü. Nöbet tutma kararı alan halk, destek destek çağrısı yaptı. Ayrıca sosyal medyada da #KılıcdarogluBelediyeniDurdur şeklinde hashtag açıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et