03 Eylül 2015 15:14

Hema’da 500 işçinin grevi sürüyor

Paylaş

Hattat Holding HEMA AŞ Bartın Amasra ve Zonguldak Ereğli Kandilli kömür işletmelerinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) üyesi 500 işçinin grevi 2. gününde de devam ediyor.

Grevin ikinci gününde sabahı işçileri ziyaret eden GMİS Genel Başkanı İsa Mutlu “Biz haklı taleplerimiz için greve çıktık. Biz çok şey istemiyoruz. İşverenden yasal haklarımızı istiyoruz. Sizler birlik ve bütünlük içinde olduğunuz müddetçe, Sendikanızla birlikte dayanışma içinde olarak mücadelenizi zaferle kazanacaksınız. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Sizlere sağdan soldan bazı dedikodular gelebilir. Bunlara kulak asmayın en doğru bilgileri sendikanızdan alacaksınız. Sizin mücadeleniz sendikanızın mücadelesidir” dedi.

Tarlaağzı 1 Nolu kuyu ve Amasra 3 nolu kuyudan ocağa girerek incelemelerde bulunan GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, incelemenin ardından “Ocaklarda İŞKUR Bölge Müdürlüğünün verdiği listedeki  arkadaşlar dışında hiçbir madenci arkadaşımız kesinlikle çalıştırılamaz. Her türlü sorunda sendikanızın yöneticilerine danışın. Birlik ve dayanışmanızı bozmadan grevimizden zaferle çıkacağız” diye konuştu.(AMASRA)

 

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta askeri araç geçişinde patlama: 8 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Ankara’da 13 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...