02 Eylül 2015 18:38

‘Diren ORS, Zf ve Schneider işçileri seninle’

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zf Lenförder ve Schneider Elektrik işçileri vardiya çıkışında fabrika bahçesinde yaptıkları eylemle ORS işçilerine destek verdi. İşçiler, “Diren ORS, Schneider ve Zf seninle” sloganı attı.

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu iki fabrikada da açıklama yapan işyeri temsilcileri on binlerce metal işçisinin MESS’in 3 yıllık sözleşme dayatmasına ve bu dayatmaya imza atan ihanetçi sendikacılık anlayışına karşı verdikleri mücadelenin ORS’de devam ettiğini ifade etti.

ORS’de yaşanan gelişmeleri anlatan Schneider İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, ORS’de 1800 işçinin Türk Metal’e kafa tutarak istifa ettiğini ve kendi temsilcilerini seçerek işverenle görüştüğünü taleplerini kabul ettirdiğini belirtti. Ancak işverenin verdiği sözleri ve daha önceden tanıdığı işçi temsilcilerini tanımayarak onlarca işçiyi işten çıkardığını anlatan Sadak, “Schneider işçileri olarak işçi kardeşlerimizi selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.  

Sadak, sendika, işyeri ayrımı yapmadan direnen işçilerin yanında olacaklarını belirterek, “Tüm Birleşik Metal-İş ailesi, tüm metal işçileri, işçi sınıfı ve sendikalar olarak ORS direnişi kazanılıncaya kadar dayanışmayı büyütmeliyiz” dedi.

AKAN KANIN DURMASINI İSTİYORUZ

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla da tüm işçilere barış mücadelesini güçlendirme çağrısı yapan Sadak, “Ülkemizde her gün evlere cenazeler gelir, anaların gözyaşı akarken 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tüm halkımızın tüm dünya ve halklar için barış kardeşlik getirmesini istiyoruz. Bir an önce çatışmalı ortamın bitmesini akan kanın durmasını işçi emekçi çocuklarının ölümlerinin durmasını talep ediyoruz. Bizler her zaman barıştan ve kardeşlikten yana olacağız. Ağlayan her anne bizim annemiz, ölen her arkadaş bizim ağabeyimiz, kardeşimizdir. Bizler yaşamı savunuyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ülker'in engelli işçilerinden 'Gıda-İş'te birleşelim' çağrısı

SONRAKİ HABER

Gerçek aile direniş yerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...