31 Ağustos 2015 11:54

Diyarbakır'da AKP eski gençlik kolları başkanı öldürüldü

Diyarbakır'da AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, bugün uğradığı saldırıda yaşamını yitirdi. Koca'nın 12 gün önce 'JİTEM tarafından tehdit ediliyorum' diyerek Emniyete başvurduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Diyarbakır’da AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca eczanesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

31 yaşındaki Yunus Koca'ya Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda bulunan eczanesine gelen ve kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler ateş açtı.

Açılan ateşte Koca, olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

'JİTEM TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM' DİYEREK POLİSE BAŞVURMUŞ

Geçtiğimiz yıl AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan ayrılan Koca'nın, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.

Koca'ya yönelik saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği araştırılırken Koca'nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini belirttiği öğrenildi.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre eczacı olan Yunus Koca ve kalfası Yusuf Kaya polise verdikleri dilekçede kendilerini tehdit eden şahsın, “Ben devlet görevlisiyim, istihbarattanım. JİTEM'denim” dediğini belirtti.

Eczanenin dışındaki güvenlik kamerası kayıtlarını emniyete veren Koca, söz konusu şahsın kimliğinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Ancak aradan 12 gün geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı, Koca'yı tehdit eden şahsın yakalanmadığı öğrenildi.

Polise verilen şikayette Kalfa Kaya, “Şahıs eczaneye geldi, devlet görevlisiyim. İstihbarattanım dedi. Ben daha sonra uğrarım dedi. Yunus Beyin geleceğini söyledim, tedirgin oldu. Beni istihbarattan ekip bekliyor. Telefonla konuşuyor gibi yaparak eczaneden ayrıldı.” dedi.

Yunus Koca ise ifadesinde şu ifadeleri kullanmış: "Eczanemde sadece kalfamın olduğu saatte 35-40 yaşlarında düzgün Türkçe konuşan bir şahıs gelerek kalfama kendisinin JİTEM olduğunu, istihbarat elemanı olduğunu ve benim adımı vererek beni aradığını sonra geleceğini söyleyerek ayrılmış. Şahıs ayrıca 15 Ağustos'ta eczaneyi gözetlemiş. Kapının önünde bekledikten sonra gitmiş. Bugün (18.08.2015) yine eczaneye gelmiş, beni sormuş. Kalfam arayarak bu durumu bana söyledi. Yenişehir Polis Merkezine geldim. Konuyla ilgili olarak kendisini JİTEM'ci istihbarat elemanı olarak tanıtan bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Geçmiş dönemde AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptım. Bu durum beni oldukça tedirgin ediyor. Şahsın tespit edilmesini ve olayın açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum" dediği belirtildi.

DEMİRTAŞ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AKP'nin eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın ailesine başsağlığı dileyerek, katillerin bir an önce ortaya çıkarılarak, yakalanmasını beklediklerini söyledi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Demirtaş, "Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum" dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İHD, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB Heyeti: Barış çığlıklarına kurşun sıkılıyor

SONRAKİ HABER

Anamur’da 65 hektar kızılçam ormanı yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...