31 Ağustos 2015 11:30

Barış Bloku “Sarayın savaşına karşı acil demokrasi, acil barış” şiarıyla 1 Eylül’de Türkiye’nin dörtbir yanında sokakta olacak. Barış Bloku Eş sözcüsü Gençay Gürsoy 1 Eylül vesilesiyle taraflara, yani hem devlete hem de PKK’ye elini  tetikten çekmesi çağrısı yaptı. Barış Bloku Eş Sözcüsü Prof. Dr. Gençay Gürsoy Barıştan yana bütün kuruluş ve bireyler için, siyasi görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın 1 Eylül’de demokrasi ve barış cephesinde yer almanın kaçınılmaz bir görev haline geldiğine dikkat çekti. 

1 EYLÜL EYLEMLERİNE GÜÇLÜ KATILIM SAĞLANMALI

Gençay Gürsoy ile bir hafta boyunca devam edecek barış haftası etkinliklerini gazetemize değerlendirdi.  1 Eylül Dünya Barış Günü’nün  ilk defa bu kadar gerilimli bir savaş ortamında kutlandığını ifade eden Gürsoy, “Siyasi iktidar ve savaş kışkırtıcıları sarayın önderliğinde bu ortamı daha da germek için elinden geleni esirgemiyor. Başbakanın kurulan seçim hükümetinin dört yıl sürecek icraat hükümeti görevi göreceği konusundaki ifadeleri, seçimin belirsiz bir tarihe ertelenebileceği ihtimalini akla getiriyor. Bu gerilimin daha da artmasına neden oluyor” dedi.  

Bu yüzden barıştan yana bütün kuruluş ve bireyler için, siyasi görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın 1 Eylül’de demokrasi ve barış cephesinde yer almanın kaçınılmaz bir görev haline geldiğine vurgu yapan Gürsoy şöyle devam etti: “Barış talebini milyonların talebi haline getiremediğimiz sürece savaş kışkırtıcılarının provokasyonları sürecektir. Bu nedenle İstanbul’da 6 eylülde Barış Bloku’nun düzenleyeceği kitlesel mitinge ve 1-6 Eylül arasındaki yapılacak eylemlere güçlü bir şekilde katılım sağlanmalıdır.”

TARAFLAR TETİKTEN ELİNİ ÇEKMELİ

Gürsoy 1 Eylül eylem ve etkinliklerinde öne çıkacak taleplerini ise şöyle sıraladı: “Barış taleplerinin yükseltilmesi, bir an önce çözüm konusunda şeffaf, demokratik katılımcı bir sürecin başlatılması geçmiş dönemde olduğu gibi kapalı kapılar ardında AKP siyasetçileriyle yürütülen görüşmelerin artık ürün vermeyeceği anlaşılmıştır. Dolayısıyla barış süreci masası yeniden kurulacaksa bunun parlamentoda ve kamuoyu denetiminde yapılması gerekir. Bunun yapılması içinde tarafların yani hem devletin hem de PKK’nin elini  tetikten çekmesi gerekiyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et