31 Ağustos 2015 08:15

Yozgat'ta 'Askere küfredip PKK bayrağı açtılar' iddiası üzerine 100 kişi Emniyet'i bastı

Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 2 kişi arasındaki kavganın, ilçe merkezinde 'Askere küfredip PKK bayrağı açtılar' diye yayılması üzerine yeni bir linç girişimi yaşandı.

Akdağmadeni Askerlik Şubesi önünde dün saat 23.00 sıralarında iki kişi kavga etti.  Kavgayı ayırmak isteyen asker ve polislere hakaret ettiği ve alkollü olduğu öne sürülen iki kişi, ifadeleri alınmak üzere Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ancak olay, sosyal medyada 'PKK sempatizanları askere küfrederek PKK bayrağı açtı' diye yayıldı.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, PKK'li dedikleri 2 kişinin kendilerine verilmesini istedi.

Polis gruba biber gazı ile müdahalede bulundu. Dağılan grup, bir süre sonra tekrar bir araya gelip emniyet binasına girmek istedi. Çevik Kuvvet ve jandarma ekipleri kalabalığı dağıtmak için tekrar biber gazı kullandı. Kalabalıktan Emniyet Müdürlüğü binasına pet şişe ve taş atılmaya başladı.

Saldırganların Emniyet Müdürlüğünü taşlaması üzerine olay yerine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Saim Akpınar geldi. Grup daha sonra dağıldı.

Geçtiğimiz günlerde Samsun'un Canik ilçesinde de Türkçe bilmeyen Iraklı bir mülteci "PKK'li" diye köylüler tarafından rehin alınmıştı, 20 Ağustos gecesi ise Konya'da pilot üsteğmen, sokakta kavga ettiği şahısların kendisine "PKK'lı" diye bağırması üzerine saldırıya uğramıştı. (Yozgat/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'İhbarcılığın açılışını Erdoğan yaptı'

SONRAKİ HABER

Silopi'de katledilenlerin cenazesi memleketlerine uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...