31 Ağustos 2015 07:30

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu

Paylaş

Seçim hükümetin görev yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcılarına bağlı kurum kuruluşlar belli oldu. Hükümet sözcülüğü görevi Numan Kurtulmuş’a verildi. 

Görev dağılımları şöyle:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı. 

Yalçın Akdoğan: TBBM ile ilişkiler, Kamu Diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

Numan Kurtulmuş: Hükümet sözcülüğü, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye-İnsan Hakları Kurumu.

Cevdet Yılmaz: ekonomik konularda genel koordinasyon, Hazine Müsteşarlığı, T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Tuğrul Türkeş: Danıştay ile ilişkiler, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri ve Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li bakanlar akreditasyonu kaldırdı

SONRAKİ HABER

Eski CHP'li Özkes: Hz. Muhammed ve Atatürk yaşasaydı Saray'a gelirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...