30 Ağustos 2015 17:32

'İntihar etti' denilen askere dair ifadeler çelişkili

Silopi'de zorunlu askerlik yaparken kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen Asım Serbest'in ailesi, otopsi raporu ile komutanın anlatımları arasında çelişki olduğunu ifade ederek, ikinci bir otopsi talebinde bulundu.

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zorunlu askerlik yaparken kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alibardak köyü nüfusuna kayıtlı Asım Serbest'in cenazesi Silopi'de yapılan ve avukatının dahil olmadığı otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirildi.

Burada cenazeyi teslim almak için gelen Serbest'in ailesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, askeri yetkililer ve Serbest'in komutanı ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler yapıldıktan sonra otopsi raporunu teslim alan Serbest'in ailesi, Serbest'in komutanının anlattıkları ile otopsi raporunda yazılanlar arasında çelişki olduğunu belirterek, ikinci bir otopsi talebi istedi.

Serbest'in ailesiyle birlikte askeri yetkililer ile görüşmede bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, otopsi raporu ile komutanın anlattıkları arasında çelişki olduğunu vurgulayarak, komutanın kendilerine, Serbest'in ayağının kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morartılar olduğunu söylediğini aktardı. Pir, "Ama otopsi raporunda böyle bir şey yoktu. Serbest'in 27 metre bir yerden yuvarlandığını söylenmişti ancak otopsi raporunda farklı bir şey yazıyordu" dedi. Pir, bu çelişkili ifadelerden kaynaklı, ailesinin tatmin olmadığını ve bu yüzden ikinci bir otopsi raporu talep ettiklerini söyledi.

'ASIL NEDEN SAVAŞ KONSEPTİ'
Ortada yaşamını yitiren bir insan olduğuna ve ölüm nedeninin intihar veya infaz olmasının sonucu değiştirmeyeceğine dikkat çeken Pir, "Nedeni intihar veya infaz da olsa bunun altından asıl yatan neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu savaş konseptidir. İnsanlar bir şekilde intihar etme noktasına geliyor veya birilerini infaz edecek duruma getirtiliyor. Her halükarda bu savaş konsepti askere de, sivile de, gerillaya da yani bütün herkese zarar vermektedir" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor 3'te 3 yapamadı

SONRAKİ HABER

Oyuncu inceleme: Lazar Markovic

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa