30 Ağustos 2015 16:50

Cizre'ye giden CHP heyeti: Acil olarak barışa ihtiyaç var

Cizre'de incelemelerde bulunan CHP heyetinden milletvekili Mahmut Tanal, bölge insanının siyasi iktidar tarafından bilinçli olarak korkutulduğuna dikkat çekerken, Namık Havutçu da, 'Acil olarak barışa ihtiyaç var' dedi.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2'si çocuk 4 sivilin polis tarafından öldürülmesini araştırmak için kente giden CHP heyeti, Şırnak Barosu ile Cizre Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti. CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ceyhun İlgi ve Namık Havutçu'dan oluşan heyet, Şırnak Barosu'nda avukatlarla bir araya geldikten sonra Adliye Sarayı önünde kısa bir açıklama yaptı.

Yaşananların boyutunu öğrenmek için Cizre'ye geldiklerini belirten Namık Havutçu, çözüm sürecinin bölgede daha fazla kan ve faili meçhul cinayetlere dönüştüğünü söyledi. "Acil olarak barışa ihtiyaç var" diyen Havutçu, çatışmaların bir an önce durması ve silahların susması gerektiğini vurguladı.

"Burada hukuk güvenliği yok" diyen Mahmut Tanal da, "Hukuk güvenliği yoksa istikrar ve güvenden söz açılmaz. Avukatların can güvenliğinin olmadığı da ortada. Etkin soruşturma için mücadele eden avukatların can güvenliği tehlikedeyse gelinen nokta ciddidir" diye konuştu. Tanal, bölge insanının siyasi iktidar tarafından bilinçli olarak korkutulduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından heyet, yaşamını yitiren 4 sivilin ailelerine başsağlığı dilemek üzere Cudi Taziye Evi'ne gitti. Heyet, bölgede yaptıkları incelemeleri rapor halinde CHP Genel Merkezi'ne sunacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da otel inşaatında göçük: 7 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da savaş karşıtı yürüyüşe polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...