30 Ağustos 2015 12:00

3. Esenyalı Halk Festivali: ‘Her yerde barışı haykıracağız’

Paylaş

Esenyalı Halk Meclisi tarafından düzenlenen 3. Esenyalı  Halk Festivali  dün başladı. Bugün de devam eden ve “Dünyada ve Ortadoğu’da barbarlık yenilecek, işçi sınıfı ve halklar kazanacak” sloganıyla yapılan festivalin programını panel ve konserler oluşturdu.  Festivalin ilk gününde gündüz saatlerinde paneller yapılırken, akşam saatlerinde müzik dinletileri, konserler yapıldı. 

Bugün de devam eden festivalin açılış panelinde Ortadoğu ve savaş politikaları değerlendirildi. 

Festivalin açılış konuşmasını Esenyalı Kadın Derneği adına Adile Doğan yaptı. Doğan konuşmasında bu yıl geçmiş festivallerin aksine savaş ortamında bir festival gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ancak biz burada barışı inatla haykırmaya devam edeceğiz. Seçim bittiğinden beri ‘bizi iktidar yapmadınız’ diye ülkeyi yangın yerine çevirenlere inat bir aydır bu festivali yapmak için dernek olarak yoğun çaba sarf ettik” dedi. Devam eden savaş ortamında hâlâ kadınların  katledildiğini, işçi ölümlerinin devam ettiğini vurgulayan Doğan, “Ancak savaş ortamında bunlar gündemin satır aralarında yer bulabiliyor. Biz bu savaşı durdurursak ülkenin gerçek gündemi olan sorunların çözümüne de katkımız olacağını, bu anlamıyla hepinizi yerellerde oluşturulan Barış Blokunda yer almaya ve savaşı durdurmak için mücadele etmeye çağırıyorum” dedi. 

‘SAVAŞ POLİTİKALARINA DUR DİYECEĞİZ’

Doğan’ın ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise HDP-HDK içinde yer alan güçlerin Haziran seçimlerinde diktatörlük sevdalılarına iyi bir ders verdiğini söyledi. İktidarın, yıllardır ezilmiş, ötekileştirilmiş, yok sayılmış olanların bir araya gelerek bir güç olduğunu hissetmesiyle korktuğunu ifade eden Kenanoğlu, “Bu nedenle seçimin ardından savaş politikaları ile halkı sindirmeye çalışıyorlar. O nedenle Suruç Katliamı yaşandı hâlâ bölgede insanlar 90’lı yılları aratmayacak şekilde katledilmeye devam ediyor” dedi. Türkiye’de devletin parmağının olmadığı hiçbir katliam olmadığına dikkat çeken Kenanoğlu, “7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım’da da büyük bir güç olarak sarayın savaş politikalarına dur diyeceğiz” diye konuştu. 

‘BİZE SADECE ÖLMEYİ VE ÖLDÜRMEYİ VADEDİYORLAR’

Panelde Esenyalı Gençlik Kültür Evi adına konuşan Ömer Batingül ise, Sarayın gençliğe sadece ölmeyi ve öldürmeyi vadettiğini söyledi. Her iki taraftan ölen gençlerin birbirinden farklı olmadığını belirten Batingül, ölen gençlerin yoksul emekçi halkın çocukları olduğunu ifade etti. Batingül, bu nedenle, Türkiye gençliği olarak  bulundukları her alanda, okulda, işyerlerinde, mahallelerde barışı haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından festival, Esenyalı Kadın Derneği Korosu’nun müzik dinletisi, Koma Seçkinler ve Metin-Kemal Kahraman konserleriyle devam etti. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ATK’nin görme engelli tutukluya ‘kör’ yaklaşımı: İyi bak görürsün!

SONRAKİ HABER

Suruç’ta hayatını kaybedenler için kütüphane

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa