30 Ağustos 2015 11:38

Dersim’de 2 yol 3 gün ulaşıma kapandı

Dersim'de yasaklı bölge baskısı sürüyor. Dersim -Erzincan karayolu ve Dersim-Ovacık karayolu valilik kararıyla 3 gün ulaşıma kapandı.

Paylaş

Kemal ÖZER 
DERSİM 

Dersim -Erzincan karayolu ve Dersim-Ovacık karayolu Tunceli Valiliği'nin kararıyla 3 gün ulaşıma kapandı.

Dersim’de 14 bölge yasaklı bölge ilan edilmişti. Bu yasaklı bölgelerde yaşayan yüzlerce arıcı ve sürü sahipleri çok zor durumda. Halen yaylada olan arıcılar ve sürü sahibleri geri dönüşe hazırlanırken bu sabah erken saatlerde Dersim-Erzincan, Dersim-Ovacık yoları ulaşıma kapandı. Yasağın 3 gün sürmesi bekleniyor. Bu yasaklı bölgelerde geniş çaplı operasyonların başlatılmasının işareti olarak görünüyor.

Dersim-Nazmiye yol ayrımında bariyerlerle yolu kapatan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’ndaki askerler bariyerlere yanaşan araçlara anonslar yaparak uyarıyorlar. Yolda bekleyen onlarca araç sahibi çaresizlik içinde. Erzincana ayçiçeği toplamaya gitmeye tarım işçisi olarak çalışan Urfa Suruç’tan gelen aileler de zorluklarını gazetemize anlattılra. İşçiler “Erzincan’a çoluk çocuklarımızla çalışmaya gidiyoruz 2 ay orada çalışıp ailemizi geçindirmeye uğraşıyoruz ama yol kapalı mağdur olduk şimdi. Bizi geri dönmek zorunda bıraktılar” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

HPG'li Özdenk son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Malulen emekli olduktan 6 yıl sonra maaşı kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...