29 Ağustos 2015 09:08

Canlı kalkanlardan müzakere çağrısı

Paylaş

DBP, HDP ve Barış Anneleri İnisiyatifi'nin Çukurca'nın Han Yaylası'nda başlattığı canlı kalkan eylemi 8'inci gününe girdi. Erdoğan'ı savaş ısrarından vazgeçmeye çağıran canlı kalkanlar, çözüm için tekrardan Öcalan ile müzakere edilmesini istedi. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde DBP, HDP ve Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından Han Yaylası'nda başlatılan canlı kalkan eylemi sürüyor. 8'inci gününe giren canlı kalkan eylemine her geçen gün katılımlar çoğalırken, canlı kalkanlar, savaşın durmasını ve çözüm için PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tekrardan müzakerelerin başlatılmasını istiyor. 

Han Yaylası'nda eylemin 8'inci gününde canlı kalkanlar adına açıklama yapan Çukurca Belediye Eşbaşkanı Servet Tunç, "2013 tarihinde başlatılan barış süreci son aylarda yaşanan olaylardan dolayı sekteye uğramış, 7 Haziran seçiminden sonra HDP'nin seçim barajını rahatlıkla geçmesinden dolayı Kürt halkı üzerinde psikolojik savaş yürütülmüştür. Kürdistan'da yaşanan can kayıpların önüne geçmek ve barış için Han Yaylası'nda canlı kalkan eylemi başlattık. Bütün halkımızı bu eyleme destek vermeye çağırıyoruz" dedi. 

Barış Anneleri İnisiyatifi'nden Fehime Yılmaz ise, akan kanın durması için tüm anneleri savaşa karşı durmaya davet etti. Erdoğan'a da seslenen Yılmaz, "Savaş ısrarından vazgeçin ve çözüm için Öcalan ile tekrardan müzakere masasına oturun" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt ve Dersim'de 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

‘İrlandalıya su bedava’ kampanyası Edirne’ye uzandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...