27 Ağustos 2015 12:49

SES: İki yıllık zam 6 ayda eridi

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şube Eş Başkanı Zuhal Güler, Memur-Sen ile hükümet arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden çıkan sonuca ilişkin “İki yıllık yüzdelik zam yılın ilk altı ayında erimeyle karşı karşıya” dedi.

SES Malatya il binasında yapılan açıklamada Güler, sağlık emekçileri başta olmak üzere kamu emekçilerinin haklarının 2 yıl daha gasp edildiğini söyledi. Memur-Sen’in görüşmeler öncesinde ve sonrasında sergilediği tutuma eleştiriler getiren Güler, görüşmelerde çıkan sonucu ‘tarihi bir başarı’ olarak değerlendirenlere kamu çalışanlarının hangi sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu sordu.

SÖZLEŞME NE SAĞLADI?

Bakan Faruk Çelik ile Memur-Sen’in mutabakata vardığını hatırlatan Güler, “İki yıllık bir sözleşmeyi kapalı kapılar ardında imzalayan Memur-Sen’in neleri başardığını görelim. Vekil ebe ve hemşireler kadroya mı alındı? Hizmetli personel ve idari personel sağlık emekçileri sınıfına mı dâhil edildi? Hastanelerdeki hemşire açığını giderecek yeni alımlar mı gerçekleşti? Hafta sonu ve gece nöbet ücretlerinde bir artışa mı neden oldu? Sağlık emekçilerinin ulaşım, kreş gibi sorunları mı çözüldü? 112 çalışanlarının yemek barınma sorunları mı çözüldü? Aile hekimlerinin angarya cumartesi nöbeti mi kaldırıldı? Yıllık izinlerde kesilen döner sermaye sorunumuzu mu çözdünüz?” diye sordu.

HAKLAR YİNE HEBA EDİLDİ

Sağlık emekçileri başta olmak üzere bütün kamu emekçilerinin haklarının iki yıl daha heba edildiğini belirten Güler, “Memur Sen’in kazanım olarak ortaya koyduğu şeylerin kamu emekçilerini ve sağlık emekçilerini ne ekonomik ne özlük ne de demokratik sorunlarını çözebilecek durumdadır” dedi. (Malatya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Usain Bolt, 200 metrede de şampiyon

SONRAKİ HABER

Karaburunluları sevindiren karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...