27 Ağustos 2015 07:58

Emek ve demokrasi güçleri heyeti Yüksekova'da mahsur kaldı

Paylaş

İncelemelerde bulunmak için Yüksekova'ya giden DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve İHD yöneticilerinden oluşan bir heyet burada mahsur kaldı. Heyetin Şemdinli'ye geçişine izin verilmediği belirtilirken KESK tarafından yapılan yazılı açıklamada "Yüksekova’nın dünya ile tüm iletişimi kesilmiş durumda. Şehirde neler yaşandığını kimse bilmemektedir. Durum her gün biraz daha kötüye gitmekte ve kontrolden çıkmaktadır" denildi.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ve  İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’dan oluşan bir heyet çatışmaların ve ihlallerin yoğunlaştığı yerlere ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün Yüksekova'ya hareket etmişlerdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada dün Hakkâri’de incelemelerde bulunan heyetin bugün Yüksekova girişinde durdurulduğu, ilçeye girişlerine izin verilmediği ifade edildi. 

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova’da yoğun çatışmaların yaşandığı, en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10’dan fazla yaralı olduğu bilgisi üzerine heyetin Devlet Hastanesini ziyaret etme taleplerinin de rededildiği kaydedilen açıklamada, Yüksekova Devlet Hastanesinin polis ve özel timin ablukası altında olduğu dile getirildi. Açıklamada, "Heyette iki doktorun olduğu, hastanede çok sayıda sendika üyesinin olduğu, yaşananları yerinde incelemesinin heyetin en doğal hakkı olduğu söylenmiş olunsada ilçede hak, hukuk kavramları adeta askıya alınmıştır. Heyetin Şemdinli’ye geçişine de izin verilmemektedir" denildi. Açıklamada çatışmaların durması ve bölgenin basına, emek ve demokrasi güçlerine açılması çağrısında bulunuldu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: AKP savaşa 7 Haziran'dan önce başladı

SONRAKİ HABER

Van'da polis evleri taradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...