26 Ağustos 2015 18:35

Chomsky: ABD İsrail işgaline destek veriyor

Paylaş

“Birleşmiş Devletler dünyanın diğer ülkelerine şiddet ihraç eden bir ülkedir” bu sözler Noam Chomsky’e ait.

Muhalif kimliğiyle tanınan ABD’li dil bilimci, yazar ABD’nin Filistin karşısında İsrail’e destek verdiğini söyledi. Chomsky ABD’nin geçtiğimiz yıl 54 gün süren İsrail’in Filistin saldırılarına lojistik destek verdiğini belirtti. Mint Press’e konuşan Chomsky “İsrail savaş uçaklarının Gazze’de hedefleri vurması İsrail ve ABD’li pilotlar tarafından planlanmıştır. Her ikisinin ileri teknoloji  ve sadizmdeki yarışları aynı” dedi.

Democracy Now’a konuşan Chomsky aynı zamanda ABD’nin İsrail işgaline destek vererek dünyada şiddeti yaymak istediğini belirtti. Chomsky İsrail’in politikalarının Apartheid rejimden daha kötü olduğunu da vurguladı.

“Bu işgali Apartheid rejimi olarak adlandırmak İsrail için hediye olur. İşgal altında yaşananlar  Apartheid  rejimi altında yaşanlardan daha kötü. İsrail işgal bölgelerinde Filistinlileri istemiyorlar, onlar Filistinlilerin ya gitmesini ya da hapiste olmasını istiyor” dedi.  Son olarak Chomsky “ABD’nin böyle bir işgalin parçası olması utanç vericidir” diye konuştu.

İsrail İçişleri Bakanlığının Gazze’ye geçen yıl temmuzda başlayıp 50 gün süren saldırıların ‘hukuka uygun’ olduğunu savunması büyük tepki toplamıştı. BM’ye göre 551’i çocuk, 299’u kadın 1500’e yakın sivilin öldüğü saldırılarla ilgili raporunu yayımlayan bakanlık, “Sivil gibi görünen sadece sivil gibi görünen askeri hedeflere yönelik saldırılar meşrudur. Çünkü bunlar terör örgütlerinin askeri operasyonlarının bir uzantısıdır” iddiasına bulunmuştu.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sendika ve meslek örgütleri bölgede inceleme yapıyor

SONRAKİ HABER

Esad: Güvenli Bölge planına karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...