26 Ağustos 2015 12:17

BES heyeti alıkonulan memurlar için Van’da

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van


Kapıköy Sınır Kapısı’nda çalışan ve PKK tarafından alıkonulduğu açıklanan gümrük çalışanlarının serbest bırakılması için Van’a  gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, memurların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Aslan, “Silahların karşılıklı olarak susmasını istiyoruz” dedi. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan ve BES Genel Genel Sekreteri Davut Balıkçı, KESK Van Şubesi toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aslan, “Çatışmalı süreç nedeniyle hepimiz kaygılıyız, endişelerimiz gittikçe artıyor” dedi. 

SARAY HALK İRADESİNİ TANIMADI
7 Haziran seçimlerinden sonra bir irade ortaya çıktığını, ama AKP hükümeti ve Saray’ın halkın iradesini tanımadığını söyleyen Aslan, “7 Haziran seçimleri sonrası çözüm süreci bitirildi. Her gün Kürt ve Türk emekçisinin yoksul halk evlatlarının öldüğünü görüyoruz. Bunu bile kendi siyasal emelleri ve ihtiyaçları üzerinden kullanmak istiyorlar. Bundan tüm toplum nasibini alıyor.O nedenle savaşa karşı çıkmalıyız”dedi.

SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDECEĞİZ
Yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle gümrük emekçilerinin de alıkonulduğunu ifade eden Aslan, “Van Valisi ile bu konuda görüşmek istiyoruz. Yaşananlar mülki amirin görev ve sorumlulukları içerisindedir. Yereldeki demokratik kitle örgütleri ile de bu konuyu görüşeceğiz. Bunların içlerinde 4 tane de üyemiz var. Alıkonulan gümrük memurlarının serbest bırakılmasını talep edeceğiz. Kaygılarımız üst düzeydedir” dedi. Çatışmalı sürecin her şeyi olumsuz etkilediğini dile getiren Aslan, “Savaşın faturası ağır olacaktır. BES olarak barış mücadelesinin yükseltilmesi için elimizden geleni yapacağız .Saray’ın etrafında birikmiş olan savaş kabinesinin dağıtılması için direneceğiz. Tekrar bir oyun oynandı. Ülke yeniden erken seçime gidiyor. Emekçiler 1 Kasım’da da gereken dersi verecektir” diye konuştu.

SİLAHLAR KARŞILIKLI OLARAK SUSMALI
Silahların karşılıklı olarak susması gerektiğini belirten Aslan, “Ateşkesin sağlanması, tesis edilmesi ve tekrar müzakerelerin başlamasını talep ediyoruz. Önümüzde bir bayram var. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve bayramı çocukları ile geçirmesini istiyoruz. Gümrük Bölge Müdürü ile bir görüşme yaptık. Bize net bir sayı ve isim vermiyorlar. Devlet sırrı gibi saklanıyor. Arkadaşlarımızın sağlığının yerinde olduğunu bize ilettiler. Serbest bırakılması ile ilgili de bir şey söylemediler” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekillerden Bakanlık teklifleri için ilk değerlendirme

SONRAKİ HABER

Polis DİHA muhabirlerine gaz bombası attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...