26 Ağustos 2015 10:46

YPG'den Yeni Şafak'a 'Kevin Joachim' yalanlaması

Yeni Şafak gazetesinin 'Kandil'de 7 Alman' manşetine YPG Basın Merkezi'nden yalanlama geldi. 'Tek bir noktası bile doğru değil' diyen YPG, Dilsoz Bihar'ın (Kevin Joachim) 24 Temmuz'da başlayan hava saldırılarında değil 6 Temmuz'da Silûk kasabası yakınlarında IŞİD ile çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Yeni Şafak gazetesinin bugün manşete çıkardığı "Kandil'de 7 Alman" haberini yalanladı.

"TSK Kandil'i bombaladı, Almanya-PKK işbirliği deşifre oldu. Alman gizli servisi BND ajanı 'Dilsoz Bahar' kod adlı Kevin Joachim'in cesedi, bombardımanda ölen PKK'lıların arasından çıktı" diyen Yeni Şafak'ı kınayan YPG açıklamasında, "Güçlerimizin, faşist DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü direnişin uluslararası alanda yaygınlaşmasıyla birlikte dünyanın birçok ülkesinden saflarımıza yabancı savaşçılar katılmış ve DAİŞ'e karşı savaşımızda yer almıştır. Bu savaşın salt Kürdistan'ı korumakla sınırlı olmadığı, aynı zamanda insanlık değerlerini korumak ve yüceltmek anlamı taşıdığını bilen yüzlerce genç YPG saflarında mücadele yürütmüş ve yürütmektedir" denildi.

'TEK BİR NOKTASI BİLE DOĞRU DEĞİL' 

Açıklamada, devamla şunlar kaydedildi: "Bazı Türk basın organları, büyük fedakarlık ve özveriyle mücadele yürüten, vahşi DAİŞ çetelerine karşı verilen savaşta kahramanlaşan yoldaşlarımızı karalamaya yönelik haberler yapmaktadır. Dilsoz Bihar yoldaşımız, 2015 yılının başında Rojava'ya gelerek YPG saflarına katılmış, 6 Temmuz 2015 tarihinde Silûk kasabası yakınlarında bulunan Şergirat köyünde yaşanan şiddetli çatışmalarda da şahadete ulaşmıştır. Dilsoz yoldaşın şehadeti, 13 Temmuz 2015 tarihli YPG Basın Merkezi açıklamasında tüm kamuoyuyla paylaşılmıştır. Buna karşın adı geçen gazete Alman ajanı olarak suçladığı Dilsoz yoldaşımızın Türk devletinin Kandil'de düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitirdiğini iddia etmiştir. Tek bir noktası bile doğru olmayan, yalanlarla bezeli bu haberi yapan gazeteyi kınıyor, başta Şehit Dilsoz Bihar yoldaşımızın ailesi olmak üzere, halklarımızdan özür dilemesini bekliyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık teklif edilen HDP'lilerin isimleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Hatay'da yaşanan patlamada ÖSO komutanı ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...