26 Ağustos 2015 06:27

Yarbay'ın isyan ettiği cenazede 2 kişi Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Osmaniye'de Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki protestolar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Paylaş

Şırnak'ta 21 Ağustos'ta hayatını kaybeden 32 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos'ta memleketi Osmaniye Envar'ul Hamit Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde protesto olmuştu.

AKP Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ile AKP İl Başkanı Hamza Tor'un alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi, "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki göstermiş ardından da sloganlar atılıp protestolar artınca, cenaze namazı hızla kıldırılarak gerilim önlenmeye çalışılmıştı. Bu sırada yüzbaşının ağabeyi Yarbay Ahmet Alkan da tabut başında acı içindeki isyan sözleri ile dikkat çekmişti.

Törenden sonra İl Emniyet Müdürlüğü kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede Nail Toplu, Emir Melih Avşar ve Mehmet Asker'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret niteliğinde sözler söylediği iddia edildi. 3 kişi, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Asker adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Nail Toplu, Emir Melih Avşar tutuklandı.

Yaşamını yitiren askerin yarbay ağabeyi: 'Çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor

Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldı!

Yandaşlar, Yarbay'ın üniformasını gördü, hükümete isyanını duymadı!


HDP AÇIKLAMA İSTİYOR
Öte yandan Yüzbaşı Alkan'ın hayatını kaybettiği gün Osmaniye'de 30 kişilik bir grubun HDP il binasını taşlamasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, semt karakoluna 30 metre uzaklıktaki bu saldırının faillerinin bulunup bulunmadığını sordu. Beştaş, saldırganların devlet tarafından korunduğunu ifade etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

24 saat Erdoğan yayınlayacak Saray TV kuruluyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da barış için hayat durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa