25 Ağustos 2015 03:35

Sarıkamış doğal gaz boru hattında patlama

Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Şahdeniz doğal gazının taşındığı Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında büyüyen alevler, kilometrelerce uzaktan görüldü. Kars Valisi Günay Özdemir doğal gaz boru hattına saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini belirtti.

Şahdeniz doğal gazının taşındığı BTE boru hattında dün saat 22.00 sıralarında patlama meydana geldi. Sarıkamış İlçesinin Sarıkamış Mahallesine 2 kilometre uzaklıktaki Şehitlik Tepe mevkisinde olan patlamanın ardından çıkan yangında alevler 100 metreye kadar yükseldi. İlçe merkezinde de rahatlıkla görülebilen alevler saat 23.00 sıralarında söndü.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 2 yıl önce aynı yerde olan patlamayı andırdığını ve sabotaj olasılığı üzerinde durulduğunu söyledi. Vanaların kapatıldığını belirten Kaymakam Karaman,  yangının sönmek üzere olduğunu da bildirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

VALİ: PKK'NİN EYLEMİ

Kars Valisi Günay Özdemir doğal gaz boru hattına saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini belirtti. Doğal gaz boru hattının patlatılmasıyla birlikte alev topunun çevreyi sardığını aktaran Vali Özdemir, patlama olan bölgenin yerleşim birimine uzak olduğunu, bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını açıkladı. Doğal gaz akımının vanalarla kapatıldığını söyleyen Vali Özdemir, boruların içinde kalan alevlerin de azaldığını ve sönmek üzere olduğunu ifade etti. (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Muhalifler: Eğit-Donat grubunu Nusra'ya Türkiye yakalattı

SONRAKİ HABER

Hopa'da yaşamını yitirenlerin sayısı 8'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...