24 Ağustos 2015 14:10

Hod’da maden' tepkisi

Paylaş

Artvin Merkez’e bağlı Aşağımaden (Aşağı Hod) ve Yukarımaden (Yukarı Hod) köylerinin gerçekleştirdiği şenliğe Yukarımaden’de sondaj çalışmaları devam eden altın ve bakır madenine tepki damgasını vurdu.

Köy derneğinin gençlik kolu olan Hod Gençlik'in düzenlediği 2 gün süren şenlikte, bölgedeki altın ve bakır madeni gündemde ön sıralarda yer aldı. Kamp ve şenlik için Vaşnikora mezrasına çıkan gençler doğa ile iç içe bir kamp  gerçekleştirdi. “Siyanürlü madene hayır” pankartı açan Hodlu gençler “Madene hayır” tişörtleri giyerek köye maden ocağı açılmasını protesto etti.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan İrfan Gülle, köylerinde kurulmak istenen madenin başlamaması için elinden geleni yapacaklarını belirterek bunun için birlik beraberliklerini korumaları gerektiğinin önemine dikkat çekti. Maden şirketinin köyün doğal güzelliğini ve coğrafi yapısını bozmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Gülle, “Gerekirse maden şirketini köyümüzden kovacağız” dedi. Şenlik iki gün boyunca çeşitli yarışmalar ve horonlarla devam etti.

BAKANLIK ‘ÇED GEREKLİ DEĞİL’ DEDİ

Yukarımaden’de sondaj çalışmalarına devam eden şirket bakır bulması durumunda ÇED raporu hazırlayacağını söylemiş ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hod madenleri ile ilgili “ÇED raporuna gerek yoktur” kararı vermişti. Köy halkı çıkan cevherin bulunduğu yerden taşınmasının maliyetinin yüksek olması nedeni ile bulunduğu yerde siyanürle ayrıştırılmasından endişe ediyor.
(Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aristo Heykeli için Aristo oldu

SONRAKİ HABER

Hedef gösterilen Mimarlar Odası Ankara şube başkanına koruma verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...