23 Ağustos 2015 11:41

HPG'lilerin kaçırdığı gümrük memurlarından biri serbest bırakıldı

Paylaş

Van'da HPG'liler tarafından önceki gün kaçırılan 11 gümrük görevlisinden 1 memur ile şoför serbest bırakıldı. Hakkari'deki Üzümlü Sınır Kapısı'nda görev yapan 10 gümrük görevlisinden ise 10 Ağustos'tan bu yana haber alınamıyor.

Van'ın İran sınırındaki Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda cuma günü saat 16.30'da mesai bittikten sonra 11 gümrük memuru ve 1 şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 12 kişiyi bulmak için çalışma başlatıldı.

Van Valiliği, minibüsle görev yerlerinden ayrılan 11 personel ve 1 şoförden bir daha haber alınamadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı da bugün 11 gümrük görevlisi ve araç sürücüsünün HPG'liler tarafından kaçırıldığını açıkladı.

2'Sİ SERBEST BIRAKILDI

Van'a giderken kaçırılan gümrük memurlarından G.A ve minibüs şoförü dün gece yarısı serbest bırakıldı. Gümrük görevlilerinden M.T ile nişanlısı G.A'nın, Ordu'nun Ulubey ilçesinden oldukları belirtildi. M.T'nin dayısı, kaçırılan şoförle birlikte G.A'nın da dün gece itibariyle serbest bırakıldığı söyledi.

Geçen 10 Ağustos pazartesi günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Çukurca İlçesi’ndeki Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için giden 10 gümrük görevlisinden henüz haber alınamıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DBP Kongresi'nden 'İrademi tanı' çağrısı

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüm döküldü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...