21 Ağustos 2015 10:39

Kulp ilçesinde 'canlı kalkan' eylemi başlıyor

Diyarbakır'da 20 bölgenin askeri yasak bölge ilan edilmesini protesto eden Kulplular, ilçe sınırları içerisinde bulunan 'Özel güvenlik bölgelerinde' canlı kalkan eylemi başlatıyor.

Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından kentin 20 merkezinin askeri yasak bölge ilan edilmesi, Kulp ilçesinde gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi.

Kulp Belediyesi önünde bir araya gelen ve aralarında Kulp Belediyesi eşbaşkanları ile DBP, HDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda yurttaş, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Kitle adına açıklama yapan Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran, 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP'nin Kürdistan'da savaş başlattığını söyledi. Diyarbakır'daki "özel güvenlik bölgeleri" ile yurttaşların mağdur edildiğini vurgulayan Baran, "Yaylaların, köylerimizin boşaltılıp yasaklanması, tam anlamıyla halkımızı açlığa mahkum etme, bölgedeki hayvancılığı bitirme ve kendine muhtaç etme politikasıdır. Bu savaş halkların savaşı değildir. Sadece kendi iktidarını korumak ve sürdürmek için bu acıları halklara yaşatıyorlar" diye konuştu.

AKP iktidarına verecek hiçbir canlarının olmadığını belirten Baran, "Bu savaşı yaptırmamak ve onurlu bir barışı getirmek için canlı kalkan eylemini bu saatten itibaren başlatıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından açıklamada bulunan muhtarlar "Özel güvenlik bölgeleri" ile ilgili Kulp Kaymakamı ile görüşmeye giderken, Kulplu yurttaşlar ise saat 15.00 itibariyle askeri yasak bölgelere geçerek canlı kalkan eylemi başlatacak. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Asker cenazesi töreni için 'başarılı organizasyon' diyen AKP'li Uslu tweetini sildi

SONRAKİ HABER

Facebook'ta YPG'li fotoğrafı paylaştığı için tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...