21 Ağustos 2015 10:06

Medya Til Ebyad'ı boşalttı, asayiş sorumlusu yalanladı

Paylaş

Bazı medya organları YPG/J güçlerinin IŞİD işgalinden kurtardığı Til Ebyad'ın (Girê Spî) boşalttığını yazdı. 

Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Anadolu Ajansı (AA) başta olmak üzere Til Ebyad ile ilgili bugün servis edilen haberlerde, kapıda çekilen bir ÖSO bayrağı üzerinden YPG/YPJ güçlerinin kentten çekildiğini ileri sürüldü. Haber için servis edilen ÖSO bayrağının görüldüğü fotoğrafa dikkatle bakıldığında, fotoğraftaki büyük su deposunun üstünde yer alan bayrağın YPG'ye ait olduğu ise kolaylıkla görülüyor. 

'HABER NİYETİN İFADESİ'

Habere ilişkin bilgisine başvurduğumuz kapının güvenliğini tutan Til Ebyad (Girê Spî) asayişinin kapı sorumlusu Şiyar Hesen, kapıda olduklarını ve söz konusu haberin tamamen bir niyet ifadesi olduğunu belirtti.

Şiyar Hesen, Til Ebyad ve sınır kapısı ile ilgili şu bilgileri aktardı: "Kapının güvenliğini 27 asayiş görevlisi tutuyor. Bunlardan sadece 2'si ÖSO güçlerindendir. Bunlar da kapıdan gelen Arap yurttaşların kimlik tespitinde görevlidirler. Geriye kalanların tamamı Girê Spî'nin tüm halklarından oluşuyor. Kapı askeri güçler olan YPG/YPJ ya da ÖSO denetiminde değil, kentin asayişinin denetimindedir. Kentin dış güvenliğinde ise, YPG/YPJ, Burkan El Fırat güçlerinin yanı sıra küçük ÖSO grupları da var. Bunlar da zaten kentin özgürlüğünde birlikte hareket etmiş güçler. Dolayısı ile kimsenin bir yere gittiği yok. Herkes anlamalıdır ki Girê Spî, kentin tüm halklarının birlikte ortaya çıkardığı meclis ile yönetiliyor. Halklarımızın da bir birleri ile hiç bir sorunu yoktur" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Acar'ın cenazesinde büyük öfke: Katil Erdoğan

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri: Tüm anneler el ele verelim barışı getirelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...