21 Ağustos 2015 08:01

Varto'da yaşamını yitiren Kızıltaş ve Toprak uğurlandı

Varto'da 15-16-17 Ağustos günleri arasında yaşanan çatışmalar ardından özel harekat timleri tarafından infaz edildiği ifade edilen Rahmi Kızıltaş ve Abdullah Toprak'ın cenaze töreni için ilçede binlerce kişi bir araya geldi. Yan yana defnedilen iki gencin cenaze töreninde Tayyip Erdoğan ve AKP'ye tepki vardı.

Paylaş

Muş Varto'da 15-16-17 Ağustos günlerinde ilçe merkezinde yaşanan çatışmalar ardından özel harekât timleri tarafından infaz edildiği ifade edilen Rahmi Kızıltaş ve Abdullah Toprak için Varto ayaktaydı.

Kızıltaş ve Toprak'ın cenazeleri, Muş ve Bingöl yolu üzerindeki Yaygın (Ziyaret) beldesinde binlerce yurttaş tarafından karşılandı. HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, Varto, Bulanık, Malazgirt belediye eşbaşkanları, HDP, DBP, DTK, MEYADER ve Demokratik Alevi Dernekleri yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kitle, cenaze aracının arkasında Varto'ya doğru yola çıktı. Kepenklerin kapalı olduğu Varto'da ilçe girişinden ilçe çıkışına kadar yurttaşlar yol kenarlarına çıkarak sloganlar ile cenazeyi Alagöz (Alêngoz) köyüne uğurlarken, ilçe merkezindeki tüm araçlar cenaze konvoyuna katıldı. Alagöz köyü mezarlığında binlerce kişi tarafından "Şehîd namirin" karşılanan cenazeler, yan yana defnedildi. 

'TAYYİP BU İNADINDAN VAZGEÇMELİDİR' 

Törende konuşan Abdullah Toprak'ın dayısı Mehmet Demir, "Bugünkü halkımızın cenaze törenindeki duruşu dosta da düşmana da her şeyi göstermiştir. Bu tertemiz gençlerimizi bugün toprağa veriyoruz. Bizim şehitlerimiz değil, tüm Kürt ve Kürdistan'ın şehitleridirler. Kürdistan'ın başı sağ olsun" dedi.

Rahmi Kızıltaş'ın amcası Şemsettin Kızıltaş ise "Tayip Erdoğan bu inadından vazgeçmelidir, her gün onun inadı ve hırsından dolayı gençlerimiz toprağa düşüyor. Halkımızdan tek isteğimiz birlik olmasıdır. Tayip Erdoğan zaten diyor; sizi, çocuklarınızı, gençlerinizi, kadınlarınızı, yaşlılarınızı öldüreceğim, toprağınızı zehirleyeceğim. Ölümlerin olmaması için bu zalimlere karşı birlik olmalıyız, birlik olursak bu gençlerimiz ölmez. Allah bu gençlerin hakkını Tayip Erdoğan'dan, iktidarından, milletvekillerinden ve etrafındakilerden alsın" diye konuştu. 

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ise "Her zaman işgalciler, zalimler tarihin kara sayfalarında yer alacaklardır. Kürdistan halkı, barış ve özgürlük isteyen halk tarihin beyaz ve ak saylarında yerini alacaktır" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

SYRIZA’dan ayrılan vekiller yeni parti kurdu

SONRAKİ HABER

Güroymak'ta kahve tarandı: 2 ölü 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...