20 Ağustos 2015 11:42

Asker cenazesinde 'Katil Erdoğan' sloganları

Siirt'te dün içinde bulundukları askeri aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada yaşamını yitiren er Mehmet Halil Barkın için memleketi Şırnak Silopi'de düzenlenen cenaze töreninde 'Katil Erdoğan' sloganları yükseldi.

Paylaş

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yol ayrımında dün içinde bulundukları askeri aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada yaşamını yitiren 8 askerden biri olan er Mehmet Halil Barkın için, memleketi Şırnak Silopi'de bulunan General Zeki Durnalık Kışlası'nda askeri tören düzenlendi. Barkın'ın cenazesi kışlaya helikopterle getirildi. Askeri kışlada bekleyen ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları ile karşılanan Barkın'ın cenazesi askeri kışla içerisinde bulunan camiye taşındı. 

Cenazesi askerler tarafından omuzlar üstünde camiye doğru taşındığı sırada Barkın'ın bir ismi öğrenilemeyen yakını, tabutunun önüne geçerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik "Bu kan dursun. Bu askerler günah değil mi? Kürdü de Türkü de aynıdır. Tayip Erdoğan, sen kimsin oraya geldin" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Gösterilen bu tepki üzerine kışla içerisindeki töreni takip eden DİHA muhabiri ile Hollanda ve Brezilya'dan gelen gazeteciler, dışarı çıkarıldı. 

Kışla içerisindeki camide dini vecibeleri yerine getirilen Barkın'ın cenazesi, daha sonra defnedilmek üzere çok sayıda asker ve polisin eskortluğunda Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan mezarlığa getirildi. 

Mezarlıktaki törene Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak ile çok sayıda yurttaş katıldı. Barkın'ın cenazesi, kadınların yaktığı ağıtlar ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak ve askeri yetkililer, Barkın için Yeşiltepe Mahallesi'nde kurulan taziye çadırına gitmek üzere mezarlıktan ayrılmaya çalıştıkları sırada cenaze törenine katılan yurttaşların protestosuyla karşılaştı. Yurttaşlar, vali, kaymakam ve askeri yetkilileri 'Katil Erdoğan' sloganı atarak protesto etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İHD heyetinden Varto raporu: Güvenlik güçleri ev ve dükkanları taradı

SONRAKİ HABER

Halk hukuksuz ÇED'i yutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...