20 Ağustos 2015 08:32

Alanya'da ırkçılar değil binasına saldırılan HDP'liler gözaltına alındı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde HDP üyesi 16 kişi evlerine yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alındı. Alanya'da geçtiğimiz günlerde ırkçı bir grup HDP binasına saldırmıştı. HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, saldırganların değil kendisini savunanların gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde bu sabah eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda şu ana kadar 16 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan HDP'lilere ait evler ise didik didik arandı. Gözaltına alınanlar, evlerinde yapılan aramalar sonrası sağlık kontrolünden geçirilerek emniyette götürüldü.

Gözaltına alınanların ilçede geçtiğimiz günlerde HDP binasına dönük yapılan ırkçı saldırıya karşı kendilerini savundukları için "Gösteri, toplantı ve yürüyüş kanuna muhalefet etmek" suçlamasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.

HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, parti üyelerine yönelik operasyona sert tepki gösterdi. Parti binalarına yapılan saldırıda hiçbir saldırganın gözaltına alınmadığını ve polisin saldırganları sadece seyrettiğini hatırlatan İşli, bu saldırılara karşı parti binasında mahsur kalan parti üyelerinin kendilerini savundukları için gözaltına alınmalarının kabul edilemeyeceğini ifade etti. (Antalya/DİHA) 

 

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da HDP binasına saldırı

SONRAKİ HABER

Samistal’de mahkeme kararına rağmen jandarma korumasında yol yapımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...