19 Ağustos 2015 16:21

Şırnak'ta binlerce kadın Ekin Wan için yürüdü

Şırnak'ta binlerce kişi, KJA öncülüğünde YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesinin işkence edilerek çıplak bir biçimde teşhir edilmesini yürüyüşle protesto etti.

Paylaş

Şırnak'ta Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde bir araya gelen binlerce yurttaş, Muş'un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesini askerlerin işkence ederek çıplak bir şekilde teşhir etmesini protesto etti. Aşitî Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlar, "Ekin Wan'ın çıplak bedeni onurumuzdur" pankartı eşliğinde yürüyüşe geçti. Kadınların zılgıt ve alkışlar eşliğinde yaptığı yürüyüşün ardından Azadî Meydanı'nda açıklama yaptı.

Eylemde konuşan KJA aktivisti Emine Erkan, son zamanlarda kirli savaş taktikleriyle insan onurunun hedef alındığına dikkat çekerek, "Her gün gençlerimiz ölürken, ciğerimiz yanarken Cumhurbaşkanı 'Ne mutlu şehit ailelerine' diyor. Hangi mutlu ailelerden bahsediyorsunuz, her gün evladını birilerinin tahtı için feda eden ailelerden mi?" dedi.

Görüntülerin bir kez daha AKP ve IŞİD'in yolunu birleştirdiğini söyleyen Erkan, "Ekin'i soyarken, erkek devlet kendi tecavüzcü erkek egemenliğinin üzerindeki örtüyü yeniden kaldırmış, kadın düşmanlığını, hiçbir değere saygısı olmadığını, savaş suçlusu olduğunu gözler önüne sermiştir. Ekin Wan'ın çıplak bedeni bu yüzden bize faşizmin sefaletini ve acizliğini anlatır. Bizler ise direnişimizi giyindik ve herhangi bir erkek devlet şiddeti bizi bu direnişten koparamayacaktır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yapılan oturma eylemiyle yürüyüş son buldu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de çatışma: Askerin havan topu evlere isabet etti

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray ilk kez bir transı işe aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...