19 Ağustos 2015 13:13

Erdoğan'a yanıt: 'İhanet çukuru savaş kışkırtıcılarına aittir'

Paylaş

‘Silahlar sussun’ ve ‘barış’ çağrısı yapan aydınlara hakaret dolu sözler söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gecikmedi.

Gazetemize konuşan Barış Bloku'ndan Gençay Gürsoy, “İhanet çukurunun dibi savaş kışkırtıcılarına aittir” diyerek Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. “Aydınlar bugüne kadar hangi yönden gelirse gelsin savaşı kışkırtan her türlü girişimin karşısında yer almıştır” diyen Gürsoy, Cumhurbaşkanının öfkeli sözlerinin nedenini kamuoyu yoklamalarında görülen itibar kaybı olduğunu söyledi. Gürsoy, “Bu ülkede gençlerin, yoksul çocuklarının ölmesine kahramanlık efsaneleri ile göz yummak, teşvik etmek bir siyaset adamına yakışmaz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar sahipleri ya da herhangi başka bir kesimden kim ne söylerse söylesin Türkiye kamuoyu savaşa karşıdır. Aydın tepkileri de barış çığlıkları da bu ülkede yükselmeye devam edecektir.”  

ERDOĞAN, TOPLUMUN SİNİR UÇLARINI TAHRİK EDİYOR

‘Biz barış istiyoruz’ bildirisine imza atan Karadenizli aydınlardan Hemşin Kültür Araştırmacısı Mahir Özkan, “Dökülen her damla kanın sorumlusu siyasi iktidardır” diyerek AKP’nin son 4 yılda insanların barış taleplerini sömürdüğünü, şimdi kendi siyasi istikbali için savaş politikaları yürüttüğünü ifade etti. ‘Satılmış aydın’ söyleminin Türkiye’de her zaman belirli bir taraftar bulabildiğine dikkat çeken Özkan, “Seçim atmosferine girilen bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun sinir uçlarını tahrik ediyor” dedi. Özkan, “Bu ülke birçok halkın bir arada yaşayabileceği bir coğrafya. Halklar barışa mahkum aslında. Eşit ve özgür yaşam için halklar bu savaş politikalarına karşı birlikte karşı koymak zorunda” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan barış diyenleri hedef aldı

SONRAKİ HABER

IŞİD suikast grubu lideri Bodrum üzerinden Avrupa'ya geçmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...