19 Ağustos 2015 00:51

Bu oyunu bozacağız

Paylaş

Hülya ZENGİ
Alibeyköy/İstanbul

Alibeyköy halkı olarak savaşa karşı hayır demek için parklarda etkinlikler düzenliyoruz. İlkini Karadolap Parkı’nda yaptık ve savaşa karşı resim sergisi ve çeşitli film gösterimleri yaptık. Kadınlar ve çocuklar savaş karşıtı şiirler okudu. Çeşitli söyleşiler yapıldı, katılanların ortak düşüncesi “Kesinlikle savaş istemiyoruz. Her savaşta olan halka olur, fakirleşir evden tabutlar çıkar. Halk giderek yoksullaşıyor, ülkede bilim bitmiş, eğitim bitmiş, biz neyin kavgasını yaşıyoruz” oldu. Tüm enerjimizi savaşa vermeye değer mi? Biz vergilerimizi çocuklarımızın en kaliteli eğitimi alması, en iyi hastanelerde tedavi olmak için veriyoruz. Çatışmaların eski günlerde kaldığı, eğitim bilim ve kültürle haşır neşir olan bir ülkede yaşamak istiyoruz. Birileri keyfi için, istediği sonucu alana kadar seçim yapsın diye bizim paramız harcanamaz. Savaş istemiyoruz, barış hemen şimdi.
İkinci etkinlik Alibeyköy Çobançeşme Parkı’nda yapıldı. Etkinlikte söz alan kadınlar “Kesinlikle savaş istemiyoruz, gençlerimizin ne uğruna öldüğünü bilmiyoruz. Bu ölümlerin hesabını analara nasıl verecekler? Ölen bütün çocuklara, sadece Türkiye’de değil Suriye’de, Irak’ta, dünyanın neresinde olursa olsun ölen tüm gençlere aynı şekilde yüreğimiz dağlanıyor. Artık huzur istiyoruz. Güven istiyoruz, yeter artık anaların göz yaşları dinsin” diye konuştular.
Etkinliklere içlerinde askere gitmiş ya da gitmek için hazırlanan bir grup genç de katıldı. Gençler de şunları söyledi: “Şu an ülkeye bir başka ülke tarafından bir saldırı olsa vatan savunmasına gidelim. Fakat bir saldırı yok ki! Biz ne için kim için savaşacağız. Birilerinin egoları tatmin olsun diye ölmek istemiyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışılıyorlar. Biz kardeşimizle savaşmak istemiyoruz.” Etkinlikte bir de askerliğini güneydoğuda yapan bir genç vardı. Orada yaşadıklarını anlatınca 1 ay hapis cezası aldığını söyledi. Gençler oyunun farkında olduklarını ve ilk seçimde bu oyunu bozacaklarını söylediler.

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli mültecilere sağlık taraması yapan Dr. Varol: Salgın tehlikesi bulunuyor

SONRAKİ HABER

'Hocam bu işi bizim revirde halletsen!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...