18 Ağustos 2015 10:18

Lice'de canlı kalkan eylemi yapanlar tarandı: 2 yaralı

Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde bulunan kırsal alanda HPG gerillaları ile askerler arasında çıkan çatışmanın sonlandırılması için Fis Ovası'nda canlı kalkan eylemi başlatan yurttaşları askerlerin taraması sonucu 2 yurttaş ağır yaralandı. DBP Diyarbakır İl Örgütü'nün oluşturduğu heyet de çatışma bölgesine hareket etti.

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde bulunan kırsal alanda HPG gerillaları ile askerler arasında sabah saatlerinde başlayan çatışma şiddetlenerek devam ediyor. Devam eden çatışmalarda olası can kayıplarının önüne geçmek için Fis Ovası'nda canlı kalkan eylemi başlatan yurttaşlar ise askerlerce tarandı. Tarama sonucu Fis Ovası'nda bulunan lokantada aşçı olarak çalıştığı öğrenilen soyadı öğrenilemeyen Aydın isimli yurttaş ile henüz ismi öğrenilemeyen bir yurttaş, koluna ve sırt omuz bölgelerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. 

Yaralanan yurttaşlar, canlı kalkan eyleminde bulunanlar tarafından kendi imkanları ile çatışma bölgesinden çıkarılırken, yaralıların devam eden çatışmalar nedeniyle henüz hastaneye kaldırılamadığı belirtildi.

Askerler gerilla ve yurttaşların bulunduğu alanları rast gele ateş açmaya devam ederken, yurttaşların bölgedeki eylemi devam ediyor.

Öte yandan, çatışmaların sürdüğü kırsal alanın Kobra tipi askeri helikopterler tarafından iki saat boyunca bombalanması sonucu bölgede yangın çıktığı da bildirildi. 

DBP HEYETİ LİCE'YE HAREKET ETTİ

DBP Diyarbakır İl Örgütü tarafından oluşturulan ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Kayapınar Belediye Eşbaşkanı M.Ali Aydın ve HDP ile DBP'li yöneticilerin içinde bulunduğu heyet ise çatışma bölgesine hareket etti. 

DBP'DEN EYLEM ÇAĞRISI

DBP Diyarbakır İl Örgütü tarafından yaşanan gelişmelerle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, kentte 1990'lı yılları aratmayan uygulamalara karşı eylem çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Güvenlik güçlerinin halka yönelik saldırı ve Diyarbakır Valiliğinin uygulamalarını protesto etmek için, çocuklarımızın geleceğini karartan bu politikaları boşa çıkartmak için tüm Amed halkını, her akşam saat 20.00'de ses çıkarma (ıslık çalma, korna çalma gibi) ışık kapatıp açma eylemi yapmaya çağırıyoruz" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silvanlılar: Silvan'ın Kobanê'den farkı kalmadı

SONRAKİ HABER

Askerlikleri bitti ama çileleri bitmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...