18 Ağustos 2015 04:43

'Bordo klavyeliler' kendi kurdukları HDP sitesini mi 'hackledi?'

Paylaş

Mehmet ÖZER
İstanbul

Antalya'nın Alanya ilçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 kişilik faşist grup, önceki gece HDP Alanya İlçe Örgütü binasına saldırarak parti tabelasını indirip yerine Türk bayrağı asmaya çalışmıştı. Bu esnada etrafta bulunan Kürt esnafa da hakaretlerde bulunan ırkçı grubun saldırısı polisin araya girmesiyle engellenmişti.

Bu gece ise, HDP Alanya İlçe Örgütünün web sitesi olduğu iddia edilen "http://hdpalanya.com/" sitesinin saldırıya uğradığına dair bir mesaj aldık. Kendilerine "bordo klavyeliler" diyen bir grup tarafından Evrensel'e gönderilen meajda, sitenin "HDP Alanya bürosuna asılan Türk bayrağına destek" için hacklendiği belirtiliyordu. Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı konulan sitede şu ifadeler yazılı: "Gakkoş Şehrin Bordo Klavyelileri Alanya'daki Hemşerilerimizin Yanında! Türk - Kürt kardeştir.
Akp - Chp - Mhp İktidara.Hdp ise tekrardan dağlara... "

Ancak, domain kayıtlarına (whois) baktığımızda, HDP Alanya İlçe Örgütü'ne ait olduğu iddia edilen sitenin, "hacklendiği" gün yani 17 Ağustos 2015'te, saat 21:54'te açıldığı görülüyor.

Faşist saldırı nedeniyle HDP binasında mahsur kalan 50 kişi tahliye edildi
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de özel okullara 'paralel' operasyonu

SONRAKİ HABER

Tokat'tan Artvin'e 5 yıl sonra Karadeniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...