17 Ağustos 2015 15:45

CHP'li Gök: Davutoğlu görevi derhal iade etmelidir

CHP Milletvekili Levent Gök: Davutoğlu Cumhurbaşkanından aldığı hükümeti kurma görevini derhal iade etmelidir. En çok oy alan ikinci parti olarak hükümeti kurma görevinin CHP'ye verilmesi gerekir. Cumhurbaşkanının görevi verme veya vermeme lüksü olamaz. Ak Parti'ye tavsiyemiz CHP'nin kuracağı bir azınlık hükümetini desteklemeleri olur.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP ile yaptığı görüşme sonrasında koalisyon hükümetinin kurulamadığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.
Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kuramadığını bu nedenle görevi iade etmesi gerektiğini vurgulayan Levent Gök, "Ortaya çıkan son tabloya bakılırsa Sayın Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanından aldığı hükümeti kurma görevini derhal kendisine iade etmelidir, bu ertelenemez bir görevdir. Davutoğlu açıklamalarında biraz ikircikli açıklamalarda bulunuyor. Kendisi yarın bir takım törenlere katılacağını, cumhurbaşkanı ile istişare edeceğini söylüyor. Hükümet kurma görevi verildi. Başaramadığına göre bunu derhal hiç top çevirmeden iade etmeli" diye konuştu.

"EN ÇOK OY ALAN İKİNCİ PARTİ OLARAK HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİN CHP'YE VERİLMESİ GEREKİR"
Cumhurbaşkanı tarafından görevi kurma yetkisinin CHP'ye verilme olasılığını değerlendirmesi istenen Gök, CHP, MHP azınlık hükümetinin denenebileceğini ifade etti. Gök, "En çok oy alan ikinci parti olarak hükümeti kurma görevinin CHP'ye verilmesi gerekir. ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına bütün koalisyon seçeneklerini değerlendireceğiz" dedi.

Davutoğlu: MHP ile koalisyon zemini olmadı

"İKTİDARDA OLDUĞU BİR DÖNEMDE SEÇİME GÖTÜRME ARAYIŞI"
Gök, "Şu ana kadar sayın Davutoğlu'nun üstlenmiş olduğu görevde bir koalisyon arayışında değil, daha çok kendilerinin iktidarda olduğu bir dönemde seçime götürme arayışı içinde olduklarını gördük. Bu kabul edilir bir şey değildir. Bir an önce hükümet kurulmalı" dedi.

AKP ile yeniden bir koalisyon görüşmesinin söz konusu olup olmayacağına ilişkin Gök, "Bizim onlara tavsiyemiz CHP'nin kuracağı bir azınlık hükümetini desteklemeleri olur. Şu anda söylemek erken. CHP'ye görev düşerse üstüne düşeni yapar" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'NIN GÖREVİ VERME VEYA VERMEME LÜKSÜ OLAMAZ"
Gök, "En çok oyu alan ikinci partiye Cumhurbaşkanı görevi vermeli. Demokrasinin gereği bu. Cumhurbaşkanı'nın kendi meselelerini öne çıkararak, görevi verme veya vermeme lüksü olamaz. Bu seçeneği düşünmek dahi istemiyorum" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Bulvarı yeniden trafiğe açıldı

SONRAKİ HABER

Bahçeli: MHP, seçim hükümetinde yer almayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...