17 Ağustos 2015 09:38

CHP'li Gök, Erdoğan'ın 'Rejim değişti' sözü için savcıları göreve çağırdı

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘darbeci’ Kenan Evren’den farkı olmadığını belirterek, “Kenan Evren neyse Tayyip Erdoğan da odur. Kenan Evren de darbecidir, Tayyip Erdoğan da darbecidir” dedi. “Ortada bir anayasa değişikliği, yasa değişiklikleri yokken bir cumhurbaşkanı ben fiilen böyle bir sistemi uyguluyorum dediği anda bu Türkiye’de cumhurbaşkanının bu darbe heveslisi cumhurbaşkanının sözlerinin soruşturulmasını gerektirir” diyerek savcılara seslendi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek, “Bir Cumhurbaşkanı kalkıyor diyor ki, benim yetkilerim dar, ben aslında fiili bir uygulama yapıyorum, şimdi bundan sonraki süreç bu fiili duruma uymaktır diyebilme cüretini gösterebiliyor” dedi.

‘TÜRKİYE ERDOĞAN’IN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR’

“Millet size başkanlık kapısını kapattı Sayın Cumhurbaşkanı” diye seslenen Gök, şöyle devam etti: “Yok öyle yağma, dur bakalım yerinde, burası Türkiye demokrasiyle yönetilen bir parlamenter rejimin adıdır, Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftliği değildir. Recep Tayyip Erdoğan’ın aklına estiği gibi ben kanunları tanımam, anayasayı tanımam diyeceği bir cumhuriyet değildir. Recep Tayyip Erdoğan bu sözleriyle fiili olarak sistemin değiştiğini, aslında kendisinin kurallara ve anayasaya uymadığını açıkça ifade etmek suretiyle  darbe heveslisi bir cumhurbaşkanı olduğunu açıkça belirtmiştir. Bu cumhurbaşkanı artık sabıkalıdır. Bu cumhurbaşkanı ülkeyi kaosa sürüklemektedir. Bu cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmayan bir cumhurbaşkanıdır. Bu Cumhurbaşkanı Türkiye’de devletin dirliğini ve huzurunu bozan bir cumhurbaşkanıdır. Her gün söylemleriyle Türkiye’de iç çatışmayı artıran bir cumhurbaşkanıdır. Bu cumhurbaşkanı ne yazık ki Türkiye’deki demokrasinin Türkiye’nin bekasının önündeki en büyük engeldir, en büyük sorundur.”

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Savcıları göreve çağıran Gök, “Bu darbeci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’den farkı olmayan bir Cumhurbaşkanı’dır. Kenan Evren de darbecidir, Tayyip Erdoğan da darbecidir. Savcılar da göreve, Cumhuriyet savcıları göreve. Ortada bir anayasa değişikliği yasa değişiklikleri yokken bir cumhurbaşkanı ben fiilen böyle bir sistemi uyguluyorum dediği anda bu Türkiye’de cumhurbaşkanının bu darbe heveslisi cumhurbaşkanının sözlerinin soruşturulmasını gerektirir” dedi.

SAĞLIK BAKANI’NIN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Sağlık Bakanı’nın sözlerine işaret eden Gök, “Yani kaosun nedeni Tayyip Erdoğan’ın isteklerinin karşılanmaması, böyle bir tablo olabilir mi? Ne vahim durum” diyerek tepkisini dile getirdi. Cumhurbaşkanına seslenen Gök, “Darbe heveslisi Cumhurbaşkanına sesleniyoruz, siyaset yapmaya hevesliysen bırakırsın cumhurbaşkanlığını gelir siyasete girersin” dedi.

MUHTARLARI MUHBİR YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı’nın muhtarlarla yaptığı toplantıya işaret eden Gök, “Muhtarlara muhbirlik önerecek kadar Türkiye’yi muhaberat devletinin ötesine geçirecek uygulamaları açıkça tartışmaktan çekinmeyen bir cumhurbaşkanı var. Bu cumhurbaşkanı komşularının, mahallesinin oylarıyla seçilen muhtarlarımızı muhbir yapmaya ajan yapmaya özendirmeye çalışıyor. Toplumu bölmeye çalışan cumhurbaşkanı muhtarlara muhbirlik ajanlık yaptırmak suretiyle bir kendi yaratacağı muhaberat devletini kurmanın özlemi içerisinde olduğunu itiraf etmiştir” diye konuştu.

“Şehitlerimizin vebali HDP’ye oy veren şerefsizlerin üzerindedir diyen AKP’li vekilin sözlerine ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Bu sözü söyleyen kişiye cevap dahi verilmez” yanıtını verdi.

‘DAVUTOĞLU GÖREVİ DERHAL İADE ETSİN’

Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun top çevirdiğini belirterek,  “Davutoğlu’nun derhal görevi vermesi, iade etmesi ve ‘ben fiili bir şekilde sistem değişikliği yapıyorum’ diyen Cumhurbaşkanı’nın figüranı olmaması gerekir. Görev Genel Başkanımıza verilmeli. ve Genel Başkanımız da kalan süre içerisinde bir hükümet çalışmalarını sürdürmelidir. Bu sürenin oyalanması, sahada top çevrilmesi artık bir yetki gasbıdır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li vekil erken seçim için tarih verdi: 25 Ekim

SONRAKİ HABER

Hizbullah ve Suriye ordusunun Zabedani'deki ilerleyişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...