16 Ağustos 2015 17:50

Varto'da yaşam durma noktasına geldi

Varto'da HPG güçleri ile polis ve askerler arasında yaşanan çatışmalar devam ederken, yaşamın durma noktasına geldiği ilçe merkezde sokağa çıkma yasağının yanı sıra internet şebekeleri kesilirken, bazı köylerde ise elektrik ve su kesintileri yaşandı.

Paylaş

Dün akşamdan bu yana HPG ile polis ve askerler arasındaki çatışmaların sürdüğü Muş'un Varto ilçesinde, yaşam durma noktasına geldi. İlçe girişinde kazdıkları hendeklerde HPG ile asker ve polisler arasındaki çatışmalar devam ederken, ilçe girişinde çok sayıda özel harekat polisleri zırhlı araçlarla bekleyişini sürdürüyor. 

Askeri yoğunluk ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma karakolu civarında yoğunlaştırılırken, bazı evlerin tarandığı ve helikopterin ilçe üzerinden tur attığı iddia edildi. Sokağa çıkma yasağının yanı sıra internet şebekelerinin de kesildiği ilçede, bazı bölgeler ve bazı köylerin elektrik ile sularının kesilmesi yaşamı durma noktasına getirdi. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede yaşanan çatışmalarda ölü veya yaralı olup olmadığı öğrenilemezken, ilçe halkı sivil bir katliamın gerçekleşmesinden kaygılı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de 11 kişi gözaltı

SONRAKİ HABER

Leman Sam ‘kurban’ davasından beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...