12 Ağustos 2015 14:08

Suriye’de üç bölgede iki günlük ateşkes ilan edildi

Paylaş

Suriye'de cihatçı gruplar ve hükümete bağlı birlikler arasında üç bölgede 48 saatlik kısmi ateşkes kararı alındı.

Lübnan’da Hizbullah’a yakın televizyon kanalı Al Manar’ın aktardığına göre ateşkes ilan edilen bölgeler Lübnan sınırı yakınlarındaki Zabedani, İdlib vilayetinde ordu kontrolündeki Fua ve Kefraya olarak belirlendi. Anlaşmanın Nusra Cephesi’ne yakın gruplar ve Lübnan’da Hizbullah arasında sağlandığı belirtildi.

MÜZAKERELERİ AHRAR’UŞ ŞAM YÜRÜTÜYOR

Kuşatma altındaki bölgelerde gıda ve tıbbi malzeme yardımı sağlanması amacıyla bölgede ara ara kısmi ateşkes ilan ediliyordu. BBC’nin haberine göre Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, silahlı cihatçı grupların Zabedani’den çekilmesi ve Fua ile Kefraya bölgesine yardım ulaştırılması için kuşatmanın kaldırılmasına yönelik müzakerelerin de yapıldığını aktardı. Silahlı gruplar adına müzakereleri Nusra Cephesi’nin müttefiki Ahrar’uş Şam’ın yürüttüğü belirtildi. Silahlı grupların kuzeybatıda Alevi bölgelerine doğru ilerlediğine dair haberler geliyordu.

İRAN’IN TEMASLARI

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise bölge ülkeleri ile Suriye diplomasisi yürütüyor. Kuveyt, Katar ve Lübnan’a giden Zarif’in Türkiye ziyareti ise ertelenmişti. Bakan Zarif, Lübnan’da Hizbullah ile görüştükten sonra Şam’a gitti.

Ancak İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in dün için planlanan Suriye ziyareti öncesinde Şam’a roket ve havan topu saldırıları düzenlendi. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, Doğu Ghuta’dan atılan ve farklı mahalleleri hedef alan saldırılarda 5 sivilin öldüğünü ve 55 kişinin de yaralandığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeniden ‘Şırnak Cumhuriyeti’

SONRAKİ HABER

Hakkari'de gerillanın cenaze törenine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...