12 Ağustos 2015 12:41

Gökçek Saray’a dokunmadı, yolu kapattı

Paylaş

Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin AOÇ nazım imar planlarını iptal etmesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ankara Bulvarı’nı trafiğe kapatılma kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek Kaçak Sarayı kapatamıyor halkın kullandığı yolu kapatıyor” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında Belediye Meclisi’nden çıkan kararı değerlendiren Tezcan Karakuş Candan, Ankara Barosu, TMMOB bağlı odaların açtığı dava sonrası iptal edilen nazım imar planıyla ilgili şunları söyledi: “Mahkemeden çıkan karala AOÇ arazisindeki her şey iptal edilmiştir. Ancak Belediye Başkanı Gökçek sadece bu arazide yer alan yolu kapatarak halkı kışkırtıyor. Baro ve odalar hedef tahtasına konuyor. Ankapark’ı, Kaçak Saray’ı kapatmıyor, halkın kullandığı yolu kapatıyor. Gökçek Ankaralılara çok zarar verdi. Yolları kapatacağına defteri kapatsın.”

AOÇ’deki nazım imar planın iptal edilmesini ardından Cumhurbaşkanlığı¡¯nın “Karar bizimle ilgili değil” açıklamasını hatırlatan Candan, “Belediye aldığı kararla Cumhurbaşkanlığı¡¯nın söylemini de yalanlıyor. Çünkü mahkemenin bu iptal kararı AOÇ arazisinin tamamını ilgilendiriyor. Kaçak Saray’ın kaçaklığı bir kez daha tescillenmiş oluyor” dedi. AOÇ arazisiyle ilgili daha önce Başkan Gökçek’i uyardıklarını yineleyen Candan, bu alanın tarım arazisi olarak kullanılması gerekirken Başkan Gökçek’in buraya inat ederek farklı projeler yürüttüğünü ve Ankaralıların parsını boşa harcadığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Yol’a 'kalkınma' kılıfı

SONRAKİ HABER

Efemçukuru’ndaki kirli oyun TBMM’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...