11 Ağustos 2015 15:33

Cezaevi hastalıklarına hastalık katıyor

Paylaş

Cezaevinde 12 yıldır vücudundaki 13 şarapnel parçasıyla yaşayan PKK’li tutuklu İsmail Tüzün mide tümörü hastalığına yakalandı. İHD'nin hasta tutuklular listesinde bulunan Tüzün, tedavi edilmediği gibi sürgün edildiği cezaevlerinde tüm uygulamalara rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Müebbet hapis cezasından sonra gönderildiği Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde 6 yıl kalan Tüzün’e, hayati tehlike yaratan şarapnel parçalarının alınması için gerekli tedavi imkanları sağlanamadığı gibi 2012’de girdiği açlık grevleri nedeniyle sayısız disiplin cezası aldı. Tüzün’e, basın kuruluşlarına iletilmek üzere gönderdiği bir mektup yüzünden 3 ay boyunca kapalı ve açık görüşlere çıkmama cezası verildi. Tüzün’e ayrıca jandarma ve gardiyana mukavemet ettiği gerekçesiyle, vücudundaki şarapnel parçaları nedeniyle tek başına yaşamada zorluk çekmesine rağmen farkı tarihlerde birçok kez 2 ve 5 gün arasında değişen hücre cezası verildi.

Daha sonra rızası dışında Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen, ailesinin girişimleri sonucu yaklaşık 4 ay önce memleketinde bulunan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevine getirildi. İHD’nin hasta tutuklular listesinde bulunan kardeşini etkili bir tedavi için Ankara ve Adana'ya sevk etmek istediğiklerini belirten ağabey Özgür Tüzün, buradaki hastanelerde mahkum koğuşu bulunmadığı ya da tadilatta olduğu gerekçesiyle kardeşinin sevkinin yapılmadığını vurguladı. Devletin hasta tutukluları ölüme terk ettiğini kaydeden Tüzün, kardeşinin ölmeden serbest bırakılmasını istedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Moskova: Esad giderse, IŞİD iktidara gelir

SONRAKİ HABER

MEB’den yer değiştirme duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...