11 Ağustos 2015 10:35

Sürgün edilen öğretmen okuluna döndü

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Soma’da yaşanan katliama ‘doğal afet’ diyerek bayrak töreninde okuduğu Fatiha’yı “Bahçede bulunan tüm Müslümanlar” için okuduğunu söyleyen din kültürü öğretmenini eleştirmesi sebebiyle sürgün edilen öğretmen Mine Sarı, İdare Mahkemesi tarafından görevine iade edildi.

Din kültürü öğretmenini eleştirdiği için geçtiğimiz yıl görev yaptığı okuldan sürgün edilen Mine Sarı, üyesi olduğu Eğitim Sen’in açtığı dava sonucu bir yıl sonra karar iptal edilerek okuluna geri döndü. Adana 2. İdare Mahkemesi hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilen Sarı’nın mükerrer cezalandırılamayacağı gerekçesi ile görev yerinin değiştirilmesini iptal etti.

ŞİKAYET ETMEDİK YER BIRAKMAMIŞLAR

Soma'da yaşanan iş cinayeti nedeni ile grev yaptıkları gerekçesi ile eğitimcilere soruşturmalar açıldığı dönemde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturmaya tabi tutulan Mine Sarı, Bahçedeki Müslümanlar diyerek öğretmenin sözlerinin ayrıştırıcı olduğunu ve Soma’da ihmal sonucu yaşanan bir katliam olduğunu söylemişti. Sarı’nın bu sözlerinin ardından AKP ve onun kadrolarının her türlü saldırısına maruz kaldığını söyleyen Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, öğrencilerin Sarı’ya karşı kışkırtıldığını, BİM, Alo147 aranarak; Bület Arınç’a Kanal 7’ye, TRT 1’e, Numan Kurtulmuş’a, tweetler atılarak şikayet edildiğini ifade etti.

‘HUKUKSUZLUKTAN VAZGEÇİN’

Alınan kararı değerlendiren Akarsubaşı, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu hukuksuz ve keyfi sürgünlerin hukuk duvarlarına çarpmaya devam ettiğini belirterek, “Şu anlaşılmalıdır ki Eğitim Sen’i hiçbir baskı, soruşturma ve cezalandırma yıldıramaz. Bilimsel, demokratik, laik, anadilde eğitim taleplerimizi kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz” dedi. Akarsubaşı Adana Milli Eğitim Müdürlüğünü hukuka uygun davranmaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Mumia Abu Jamal'in durumu ağırlaştı

SONRAKİ HABER

Mülteciler için Ege'nin öte yakasında da değişen bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...