10 Ağustos 2015 08:17

Silopi’de zırhlı araç geçişinde patlama: 4 polis hayatını kaybetti

Paylaş

Şırnak Silopi'de içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu zırhlı bir aracın yoldan geçişi sırasında yaşanan patlama sonucu 4 polis hayatını kaybetti. Olay sonrası halkın üzerine rastgele ateş açan polislerin açtığı ateş sonucu ise 17 yalındaki bir genç yaralandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu zırhlı bir aracın Zap Mahallesi Başak Caddesi'nde geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada sonucu araçta bulunan 4 polis yaralandı. Olay sonrası çağrılan ambulanslarla yaralı polisler Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 4 polis hayatını kaybetti.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Gelen polisler çevredeki evleri rastgele taradı. Silopi Belediyesi önünden geçen zırhlı bir polis aracından yine belediye binasına doğru da ateş açıldı. 

Polislerin halkı taraması sonucu Temer Şeflek (17) isimli genç de kurşunların hedefi olarak yaralandı. Yaralanan genç, polislerin mahalleyi ablukaya almasından kaynaklı uzun süre hastaneye kaldırılamadı. Yaşanan gerginlik nedeniyle günlerdir ilçede bulunan HDP'li vekillerin devreye girmesi ile yaralı genç mahalleden çıkarılarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (Şırnak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de gözaltındakilere işkence ve silahlı tecavüz

SONRAKİ HABER

Hakkari'de yola döşenen mayın patlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...