09 Ağustos 2015 16:45

Lavrov ABD’in muhalifleri destekleyip İŞID'in temizlenmesi planına tepki gösterdi

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’in Suriye’de muhalif gruplara destek sağlayarak  IŞİD’in bölgeden temizlenmesi planlarına tepki gösterdi. Lavrov, bu adımların bölgeyi altüst edeceği uyarısında bulundu.

Rus basınına konuşan Lavrov, daha önce ABD Dışişleri Bakanı Jhon Kerry ile Washington’un söz konusu askeri planlarını ele aldıklarını hatırlattı. Lavrov, “IŞİD ile mücadele için eğittikleri insanları Suriye’ye gönderecekleri ve IŞİD onları sıkıştırdığı zaman o insanlara havadan destek sağlayacakları ile ilgili ABD’in planlarını (Kerry ile görüşmelerde) ele aldık. Onlar hemen dedi ki, eğer hükümetin askeri birlikleri Amerika’nın eğittiği silahlı birliklere karşı gelirse veya çatışmaya girerlerse, bu durumda hükümet birliklerine saldırılar yapılacak.” diye konuştu.

ABD’in Moskova’nın önerisine sıcak bakmadığına işaret eden Lavrov, “Ben şöyle sordum: Anlaşmak daha kolay olmaz mı? Masaya oturup Suriye ordusu, bu silahlı birlikleri (eğitilen) ve Kürt birliklerinin katılımıyla tüm bunları ele almak lazım. Iraklı Kürtleri ve Irak ordusunu da davet etmek iyi olurdu. Ne yazıkki, Amerikanlar buna hazır değil. Suriye topraklarında Amerikanlar yok; ama Afganistan’da vardı. İHA araçlarından, istihbarat bilgilerinden yararlanarak Taliban ve El-Kaide’nin yerine düğünleri, çocukların bulunduğu otobüsleri bombaladılar. Amerikanlıların 'karada' bulunmadığı durumlarda hata yapması çok kolay. Ben meslektaşımı (Kerry) uyardım: bu hata bölgeyi altüst edebilir. Öyle bir duruma getirir ki bunu daha sonra kimse kontrol edemez.” diye uyardı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

11 Suriyeli'nin hayatını kaybettiği minibüsün şoförü tutuklandı

SONRAKİ HABER

Eşini öldürdü, babası ve kızını yaralayıp intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...