09 Ağustos 2015 12:42

Köşe yazarlarının basın özgürlüğü dayanışması sürüyor

Paylaş

Geçici Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, katıldığı bir televizyon programında Özgür Gündem ve Evrensel’i hedef göstermesi ile 90 siteye erişim engeli getirilmesine karşı kaleme alınan ortak metni, köşesine taşıyan yazarların sansüre karşı tepkileri sürüyor.

Erişimi engellenen ve hedef gösterilen basın kurumlarının 3 Temmuz’da düzenlediği basın toplantısının ardından basın özgürlüğüne yönelik tehditlere karşı kaleme alınan ortak metni yazarla köşesine taşımaya devam ediyor. 

Posta gazetesinden Elif Yılmaz ve Cumhuriyet gazetesinden Aydın Engin bugünkü yazılarında, sansürün özgür medyanın işlevini hedef aldığının vurgulandığı ortak metne yer verdi.

Hedef gösterilen ve erişimi engellenen basın kuruluşlarının kaleme aldığı ortak metin daha önce de, Cumhuriyet’te Ceyda Karan, Posta’da Nedim Şener, Birgün’de Mustafa Sönmez, Bianet’te Hüseyin Şengül, Evrensel’de İhsan Çaralan, Fatih Polat, Fehim Işık, Nuray Sancar, Cem Kirazoğlu, Üstün Akmen ve Zeki Gül’ün köşe yazılarında yer almıştı. Metnin ilerleyen günlerde daha çok köşe yazarı tarafından ele alınması bekleniyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemen Savunma Bakanlığ: Mısır askerleri Yemen’de

SONRAKİ HABER

Ersin Öngel'den rapor: TRT Demirtaş’ın sesini kesiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...