09 Ağustos 2015 11:22

Kavak HES, durdurma kararına rağmen çalışıyor

Paylaş

Artvin'in Arhavi ilçesinde kurulmak istenen ve kamuoyunda “çılgın HES” olarak adlandırılan Kavak HES projesinin 10 temmuz 2015 tarihinde Rize İdare mahkemesince 2. kez durdurulmasına karşın çalışmaların hala daha devam etmesi ilçede tepki çekiyor. Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri çalışmaların yapıldığı noktada, mahkeme kararlarına uyulmasını isteyerek bir basın açıklaması yaptı.

Platform üyeleri, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu projenin derelere inilerek engelleneceğini belirttiler.

Basın açıklaması öncesi taşeron şirket çalışanları ile yaşam savunucuları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Taşeron şirket yetkilileri, jandarmanın engellemesine rağmen yaşam savunucularına fiili sataşmalarda bulundu. Kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu olay büyümeden engellendi.

Yaşam savunucuları açıklamasında şunları belirtti: “Bu mahkeme kararlarına uymayanlar ve mahkeme kararlarını uygulatmakla görevli kurumların yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Yağma yok, çevirdikleri dalaveraların hepsinin farkındayız. Bir takım risklerinden ve tehlikelerden bahsedilerek inşaatın kısa bir süre daha devamı için izin istendiği yönünde duyumlar almış bulunuyoruz. Derelerimiz ve vadilerimiz için tek risk ve tehlike, talancı HES şirketidir.” (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da Kürt işçilere faşist saldırı

SONRAKİ HABER

Silifke’de asfaltta yumurta pişirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...