09 Ağustos 2015 08:25

IŞİD’in öldüremediği genci devlet tutukladı

Paylaş


Volkan PEKAL
Adana

Suruç’ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD katliamından yaralı kurtulan Metin Keleş (19) isimli genç yaralı halde yaka paça gözaltına alınarak cezaevine kondu.

Vücuduna saplanan bilye parçaları hâlâ içinde olan Metin Keleş, bir kişinin ifadesinde adı geçtiği için Cuma günü çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Keleş’in yaralarının iyileşmediğini anlatan aile, çocuklarının sağlığından endişeli.  

Son günlerdeki siyasi operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan bir başka gencin ifadesine dayanarak evine baskın yapılıp gözaltına alınan Metin Keleş, Kobané’yi yeniden inşa etmek için Adana’dan yola çıkan ekiple Suruç’a gitmiş, oradaki saldırıda şarapnel parçalarının baldırına gelmesi sonucu yaralanmıştı. Bilye parçaları kuyruk sokumuna kadar giren Metin ameliyatla bilyelerin çıkarılması için ilaç tedavisinin bitmesini bekliyordu. Suruç’ta yaşadıklarından ruhsal olarak da etkilenen Metin, psikolojik tedavi de görmeye başlamıştı.

YARALI GENCE HELİKOPTERLİ OPERASYON

Tedavisi devam eden, yürümekte bile güçlük çeken Keleş’in evi helikopter destekli operasyonla basıldı. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan saatlerde, sabaha karşı 3.30 civarında oğlunun kafasına silah dayanıp “kalk kalk” diye bağırarak uyandırıldığını ifade eden Anne Hamdiye Keleş, oğlunun yaralı olduğu halde ellerine plastik kelepçe takılarak gözaltına alındığını anlattı. 5 özel harekat polisinin helikopter desteği ile damdan, 5’inin de avlu kapısını kırarak ailenin kapısına dayandığı belirtildi. Sıcakta uygun olmadıklarından giyinmek için müsaade istediklerini anlatan Anne Keleş, kapıyı kırmakla tehdit ettiği için kapıyı açmak zorunda kaldıklarını, eli silahlı polisleri görünce kızları ve kendisinin çok korktuğunu anlattı. Keleş, “Oğlumun üstünü giymesine bile izin vermediler. Ablası yardım etti. Korkudan kaç bardak su içti!” dedi.

YALNIZCA BİR İFADE SUÇ DELİLİ OLDU

Arkadaşlarının parçalanmış cesetlerini taşımak zorunda kalan kardeşinin Suruç’tan geldikten sonra ruhsal sıkıntılar yaşamaya başladığını anlatan ağabey Lokman Keleş, kardeşinin vücudunda hâlâ şarapnel ve bilye parçaları bulunduğunu belirterek kardeşinin sağlığından endişe ettiklerini söyledi. Kardeşinin suç işlediğine dair herhangi bir delil olmadığını dile getiren Keleş, “Yalnızca üstüne verilmiş bir ifade var. İfadeyi veren kişinin ailesi oğullarının işkence altında ifade verdiğini söyledi. İşkence altında Metin üzerine ifade vermiş olabilir” dedi.

PROTESTO HAKKIMZI ELİMİZDEN ALAMAZLAR

Yetkililere seslenen Keleş, “Yıllardır bize vatan vatan diyorlar. Bu vatan bizim de vatanımız. Sadece onların değil. Bizim de haklarımız var. Barbarlığa gerek yok Gençlerimize bir şekilde sahip çıkalım. Gençler kolay yetişmiyor” dedi. Gözaltıların protestoların önüne geçilmek için yapıldığını dile getiren Keleş, protesto etmek her insanın en doğal hakkıdır. Kimse bunu elimizden alamaz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kırklar Dağı soruşturmasında Demirbaş dahil 9 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

AKP'nin savaş politikaları Londra'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...